Oamenii sunt din ce în ce mai inventivi, iar când vine vorba de făcut afaceri, românii sunt pe primul loc!
În Grădina Publică din Câmpulung, agăţate de arbori sunt bidoane de 2 sau 5 litri. Din scoarţă se scurge, încet seva, iar trecătorii nu ştiu ce anume se întâmplă.
Seva de mesteacăn în combinaţie cu mierea, îi dublează cantitatea, asta da afacere pentru un vânzător de miere. Seva de mesteacăn este un produs cu calități curative deosebite se colectează cam o lună pe an, primăvara când natura se dezgheaţă și vegetația începe să renască. Se găurește copacul, 2-3 centimetri se pune un furtun și se colectează în borcane de câte 3 litri. Primăvara, copacul își atrage din pământ apa, această apă se amestecă cu toate mineralele și ce mai este în compoziția copacului, în trunchiul lui și rezultă această sevă. Orice mesteacăn are sevă. Se produce în jur de 80-90 de litri pe zi, iar din aceasta se colectează maxim 10%, undeva la 5 maxim 10 litri pe zi pentru a nu fi afectat nici copacul. Aceasta se conservă, după care pe tot parcursul anului se îmbuteliază în sticlă și se vinde. În formă brută, așa cum a fost scoasă din mesteacăn, sau pur și simplu îi mai adaugă tot felul de arome, de gusturi diferite.