3.5 C
Campulung Muscel
vineri, 22 noiembrie, 2024

Proba sportivă la examenul de admitere din ianuarie 2018 va fi susținută sub forma unui traseu aplicativ

Alte Știri

Ministerul Afacerilor Interne supune dezbaterii publice Ordinul ministrului afacerilor interne privind activitatea de management resurse umane în unitățile de poliție ale MAI și a Ordinul ministrului afacerilor interne privind activitatea de management resurse umane în unitățile militare ale MAI.  

Introducerea traseului practic aplicativ la concursul de admitere în școlile de agenți și subofițeri ale Ministerului Afacerilor Interne, în locul probelor de verificare a aptitudinilor fizice susținute la examenele precedente, are la bază mai multe argumente, printre care și cele legate de necesitatea adaptării probelor de concurs la nevoile instituționale și la standardele internaționale.  

Una dintre consecințele imediate ale acestei schimbări este eliminarea baremului de înălțime în condițiile în care testarea calităților fizice ale candidaților va impune și o anumită statură necesară parcurgerii acestor probe.  

Menținerea probelor sportive susținute până în prezent (alergare de rezistență, viteza și aruncarea mingii medicinale), ar fi făcut imposibilă susținerea examenului de admitere din ianuarie 2018, în special din cauza condițiilor meteo specifice sezonului rece care ar fi putut pune în pericol sănătatea și integritatea corporală a candidaților.  

Din perspectiva nevoilor instituționale, parcurgerea traseului practic aplicativ contribuie la testarea a patru calități motrice de bază – viteza, rezistența, îndemânarea și forța, dar și la verificarea rapidității reacției candidatului.  Fiecare concurent de la instituțiile de învățământ ale MAI care pregătesc polițiști, jandarmi și polițiști de frontieră va trebui să realizeze traseul ce cuprinde 11 elemente într-un timp de maxim 2 minute și 25 secunde (elementele din care este alcătuit traseul sunt detaliate în anexa la OMAI supus dezbaterii publice).  

Datorită specificului aparte al muncii pe care o desfășoară reprezentanții IGSU, la Școala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldeşti traseul aplicativ este diferit de cel aplicat pentru școlile de jandarmi și de poliție. Astfel, traseul presupune 10 elemente pe care candidatul trebuie să le parcurgă. Elementele trebuie parcurse într-un minut și cinci secunde.

Menționăm că o abordare similară a probelor sportive se regăsește și la admiterea în școlile ministerelor de interne din mai multe state europene, precum: Austria, Belgia, Canada, Olanda, Franța, Germania, Marea Britanie, Ungaria sau Spania.  

Îîn conformitate cu pachetul de măsuri aprobat de ministrul Carmen Dan, pentru diminuarea deficitului de personal, MAI organizează, în premieră, o sesiune de admitere în luna ianuarie 2018 în școlile de agenți și subofițeri. Vor fi scoase la concurs 2.880 de locuri, astfel: 1600 pentru agenți de poliție, 700 pentru subofițeri jandarmi, 300 pentru subofițeri pompieri și 280 pentru polițiști de frontieră.

Ultimele Știri

Echipa PSD Argeș, la Mechrom Mărăcineni. Ne mândrim cu liderii mondiali în producția de componente pentru biciclete!

Echipa PSD Argeș, la Mechrom Mărăcineni. Ne mândrim cu liderii mondiali în producția de componente pentru biciclete! Echipa de...

Alte știri din aceeași categorie