Un câmpulungean a debutat la Cupa Mondială de Skeleton. Este vorba despre Mihai Păcioianu care s-a pregătit din vară pentru a-și vedea visul cu ochii. Sportivul a concurat acum câteva zile în Germania, la Konigsse. Pentru a ajunge la această întrecere s-a pregătit zilnic cel puţin 3-4 ore.
Mihai Păcioianu a comentat debutul în Cupa Mondială de skeleton: „Am fost foarte entuziasmat să încep anul cu întrecerea din Cupa Mondială. Este un nivel mult mai ridicat, unde orice greşeală costă enorm. Pentru mine reprezintă o motivaţie în plus acest debut. Am concurat împotriva multor medaliaţi olimpici şi mondiali. Este o experienţă care sigur mă va ajuta pe viitor. Spre deosebire de alte concursuri, nu am avut atît de multe emoţii. Mereu îmi doresc să fiu cît mai bun şi sa dau tot ce pot! Acest lucru mă face să nu fiu foarte relaxat, lucru care costă enorm în acest sport”, a declarat sportivul pentru AIX.ro.
Pentru Campionatele Europene, Păcioianu a făcut un parteneriat cu echipa Ucrainei: „Ucraina are o echipă destul de nouă în acest sport, dar deja cu rezultate remarcabile. Încerc să învăţ cît mai multe lucruri. Ascult orice sfat, iar ei au fost foarte prietenoşi şi au acceptat propunerea mea. M-au ajutat şi pentru debutul din Cupa Mondială. Pentru mine urmează 3 mari finale, care sînt mai importante ca niciodată. Voi concura la primul meu Campionat European de Seniori şi voi participa la încă o etapă de Cupa Mondială. Sînt 2 concursuri în 1, cu clasamente diferite. Întrecerile sînt în Konigssee, Germania. Va fi un exerciţiu foarte bun pentru Mondialele de Juniori de la sfîrsitul lunii, care se vor desfăşura pe aceeaşi pîrtie”.
Câmpulungeanul va evolua pe cea mai dificilă pârtie din lume
Reprezentantul României la skeleton va evolua pe una dintre cele mai dificile şi tehnice pîrtii din lume. Păcioianu va concura la Campionatul European de Juniori: „Îmi doresc o clasare în top10. Voi avea cea mai importantă şi grea cursă din tot sezonul, Campionatul Mondial de Juniori(U23). Încerc să-mi îmbunătăţesc startul cît pot de mult. Este destul de greu că nu avem o pîrtie în România, iar de aceea sînt foarte mult timp plecat în străinătate unde cu ajutorul Federaţiei Române de Bob şi Sanie, primesc cîteva coborîri bune. Skeletonul este un sport de răbdare, în care rezultatele mari apar la sportivi după 24, 25 de ani. Atunci începi să înţelegi. Nu este prea cunoscut în România“.
Mihai Păcioianu are aproximativ 400 de coborîri pe toate pîrtiile în 4 ani de skeleton. „Adversarii mei cu siguranţă fac mai mult de 400 coborîri în cîteva luni, acesta fiind avantajul lor din păcate în foarte multe curse. Au o experienţă pe gheaţă mai mare. Cred că m-am născut cu pasiunea pentru skeleton. Am moştenit clar asta de la părinţii mei, mama mea practicînd atletismul. Tatăl meu a practicat atletismul, iar după ceva timp bobul. Nu a ratat nicio ediţie de Jocuri Olimpice de Iarnă din 1994 pînă în 2018. El este în acest moment antrenorul meu şi al lotului olimpic de bob. Mi-ar fi plăcut să practic bobul, dar neavînd prea multe kg, la 14 ani, cînd am făcut primele coborîri, m-am îndreptat către skeleton. În sportul pe care îl practic, kilogramele nu sînt pe primul plan. Atîta timp cît ai un start rapid şi alegi trasele bune pe pîrtie, cîteva kilograme în plus sau minus nu o sa mai conteze. Uşor usor, a început să-mi placă şi să fiu dependent de acest sport”, a spus Mihai Păcioianu pentru AIMX.ro.