Proiectele europene și naționale au adus bani pentru investiții la Schitu Golești. La începutul anului 2020 administrația locală a comunei Schitu Golești poate bifa o serie de realizări, atât în infrastructură cât și în învățământ, cultură și mediu de afaceri.
Proiectele câștigate de edilul Vasile Miriță au adus banii necesari pentru modernizarea acestei localități. S-au realizat poduri, s-au modernizat cămine culturale, s-au modernizat școli s-au introdus rețele de canalizare și de apă și s-au creat 100 de locuri de muncă.
,,Anul trecut s-au finalizat niște lucrări, unele au fost demarate și urmează să fie finalizate în anul 2020. Anul trecut s-a schimbat sursa de apă a satului Loturi prin racordarea sistemului de apă la rețeaua Câmpulungului, suma plătită constructorului din bugetul local a fost de 219 000 lei. S-a realizat podul peste Valea Poienarilor pe DC 43 în Valea Pechii, în punctul Costea din bugetul local plătindu-se constructorului suma de 760 000 lei, fiind o lucrare care s-a realizat într-un timp record, chiar cu șase luni înainte de expirarea termenului de execuție.
Anul trecut s-a realizat extinderi de rețele de gaze naturale, pe o lungime de 1,2 km, pe ulițele Vasilescu, Anghel, Copăsescu, Cîrstoiu, Smărăndoiu, Bogătescu, Morii, Vlăsceanu, suma plătită constructorului a fost de 200 000 lei din bugetul local așa cum se cunoaște în acest proiect se face o cofinanțate cu Distrigaz undeva la 90% din bugetul local, diferența de 5% este acoperită de firma de gaze naturale. În momentul de față avem 29 de km rețea de gaze naturale, la peste 2 km s-au făcut extinderi în ultimii doi ani, singurul sat fără rețea de gaze este satul Loturi, și partea terminală a satului Valea Pechii respectiv tronsonul din Valea Neagră, în momentul de față se lucrează la studiul de fezabilitate și se vor depune proiecte pentru finanțare pentru că urmează niște oportunități, probabil în maxim 2 ani de zile și acest sat va avea rețea de gaze.
De asemenea s-a lucrat în ritm susținut anul trecut la rețeaua de canalizare menajeră și stația de epurare în comună, etapa I pentru lungimea de 7, 1 km. Stația de epurare este realizată în procent de 100% anul trecut până la sfârșitul anului s-a realizat 4 km de rețea, suma plătită constructorului până la sfârșitul anului 2019 a fost de 5 milioane de lei, din care 4,7 milioane din bugetul lucrărilor publice ale administrației și diferența de 300 000 lei din bugetul local. Din data de 8 ianuarie se lucrează de zor, undeva în luna iulie să finalizăm această investiție. Se lucrează și la reabilitarea căminului cultural din Schitu Golești, un proiect pe fonduri europene PNDL, valoarea investiției fiind de 2,1 milioane de lei, în momentul de față se lucrează la partea interioară, s-au făcut consolidarea de fundații, consolidarea de pereți, acum se înlocuiește tâmplăria, s-a făcut partea de instalație termică, anul trecut plătindu-se constructorului suma de 320 000 lei această investiție va continua și sperăm să o finalizăm până în iulie.
Avem în implementare acel program POCU – Soluții concrete pentru probleme reale cu fonduri europene, anul trecut s-a subvenționat 38 de planuri de afaceri, fiecare antreprenor primind suma de 25.000 de euro, este un lucru bun pentru că s-au creat 100 de locuri de muncă, prin acest program. S-a mai obținut o finanțare prin GAL de 64.000 euro, pentru reabilitarea clădirii socio-culturale școala veche Lăzărești în momentul de față ne aflăm în faza de execuție a proiectului tehnic urmând ca în trei luni să fie scos la licitație valoarea totală a proiectului fiind de 2 milioane de lei, din care 64.000 euro din fonduri europene, diferența fiind acoperită din bugetul local fiind un program multianual ce se întinde pe o perioadă de 3 ani de zile.
S-au mai realizat și trei refugii pentru călători în trei stații de autobuz pe DN 73 s-au făcut și economii la cheltuieli pentru că lucrările au fost realizate în regie proprie, noi achiziționăm materialele pentru refugii, fierul, tabla, plexiglasul, șuruburile, lacul și astfel facem economii, acest refugiu ajungând la prețul de 3200 lei.
S-a mai realizat și o amenajare de trotuar pietonal în punctul Valea lui Boghez aici trotuarul era întrerupt existând un risc major de accidente auto deoarece pietonii circulau dincolo de glisieră și era necesară această lucrare pentru că era un risc major de accidente în acest punct.
S-a mai realizat un DALI, un studiu TOP și o exepertiză tehnică pentru podul din punctul Linioară peste râul Târgului nu avem finanțare dar așteptăm exercițiu financiar 2021-2027 unde sperăm să obținem fonduri pentru astfel de lucrări, a declarat primarul Vasile Miriță.