Conducerea societăţii Edilul C.G.A din Câmpulung, furnizoare de apă potabilă şi servicii a luat o decizie drastică pentru administratorii, preşedinţii Asociaţiilor de Proprietari din Câmpulung care au acumulat restanţe de peste 1 miliard de lei vechi şi nu pot recupera sumele restante de la rău-platnici pentru că nu respectă prevederile din contractul de muncă. Edilul C.G.A are de recuperat de la rău-platnici suma de 38 de miliarde de lei vechi, la care s-au adăugat restanţe de 400 miliarde, în top cu cele mai mari sume restante aflându-se asociaţiile de proprietari, urmate de agenţii economici, casele din Câmpulung şi localităţile limitrofe.
PRIMUL PAS
Pentru recuperarea acestor restanţe societatea Edilul C.G.A acţionează la 45 de zile cu perceperea majorărilor de întârziere, la 60 de zile se sistează serviciile, la 90 se acţionează în judecată. ,,Referitor la acţionarea în judecată abonaţii trebuie să privească cu seriozitate această problemă, că pe lângă cheltuielile de judecată şi executarea silită, cei cu restanţe mari care au pierdut procesele cu noi, care au fost executaţi silit îi atenţionez că la restanţele foarte mari îşi pierd apartamentele şi casele, acestea sunt scoase la licitaţie, de la aceşti rău-platnici se recuperează restanţele.
La societate au contract de prestări servicii un număr de 69 de asociaţii de locatari proprietari, cu restanţe de peste 19 miliarde de lei. Vreau să precizez că din 61 de asociaţii, un număr de 8 au aproape 10 miliarde de lei, ce reprezintă mai mult de jumătate din suma datorată de celelalte asociaţii”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al societăţii, inginerul Mircea Diaconescu.
PASUL NUMĂRUL 2
Pentru că situaţia a devenit alarmantă, în acest sens conducerea societăţii şi Consiliul de Administraţie a hotărât să facă demersurile ce constau în control CFI, poliţia economică, alte controale de către organele abilitate, pentru sumele datorate de aceştia. ,,Asociaţia de Proprietari Ro 2010, din Vişoi, are restanţe de 1 miliard 747 lei vechi, Asociaţia numărul 17, din Vişoi, are restanţe de 1 miliard 600 lei vechi, Asociaţia numărul 14, din Vişoi, are restanţe de 1 miliard 610 lei vechi, Asociaţia numărul 25 din Vişoi, 1 miliard 169, Asociaţia numărul 11, din Vişoi are restanţe de aproximativ un miliard lei vechi, Asociaţia numărul 34 din Vişoi, are restanţe de 904 milioane de lei vechi. Asociaţia de proprietari numărul 20, are restanţe de 592 de milioane lei vechi. De-a lungul timpului în urma controalelor efectuate s-a constatat că aceste asociaţii nu au un program de încasare, nu respectă programul de încasare, nu afişează sumele de plată, nu depun sumele de plată decât după debranşare, locatarii doresc schimbarea acestor administratori. Preşedinţii trebuie să ia serios această situaţie. Vor fi daţi în judecată administratorii, preşedinţii, cenzorii”, ne-a mai declarat purtătorul de cuvânt, Mircea Diaconescu.