ALERTĂ. Au fost descoperite substanțe periculoase în apele din Argeș. În cursul serii de 31 ianuarie a.c., polițiștii argeșeni au fost sesizați, prin S.N.U.A.U 112, cu privire la faptul că, pe râul Argeș, în zona Podul Viilor, se observă urme de reziduuri petroliere.
ALERTĂ. La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Pitești, care au constat că cele sesizate se confirmă.
De asemenea, în zona indicată s-a deplasat grupa operativă și polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, în vederea efectuării cercetării.
ALERTĂ. Au fost descoperite substanțe periculoase
Totodată, au fost luate primele măsuri, împreună cu reprezentanții Gărzii de Mediu, reprezentanții I.S.U. Argeș și Apelor Române, pentru limitarea efectelor și neutralizarea substanțelor.
ALERTĂ. În continuare se efectuează cercetări, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul și luarea măsurilor legale în consecință.
ALERTĂ. Au fost descoperite substanțe periculoase
„Scurgerile de petrol în mediul acvatic sunt de cele mai multe ori mai complicate și mai periculoase, deoarece acestea sunt mai greu de localizat, mai greu de curățat și dăunează ihtiofaunei, adică peștilor, deoarece sunt uniform distribuite prin apă și ucid toate viețuitoarele dintr-o zonă unde se găsesc concentrații periculoase de produse petroliere”, spune expertul.
Apa este marfa cea mai de preț din lume. Deși există minerale de mare valoare economică, apa este necesară pentru viață și dezvoltarea acesteia. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) definește apa contaminată ca fiind a cărei „compoziție a fost modificată astfel încât să nu îndeplinească condițiile de utilizare intenționată în starea sa naturală”. The Poluarea apei este una dintre marile probleme cu care se confruntă ființele umane.
Ce este poluarea apei
Este prezența substanțelor chimice sau a altor componente mai mare decât cea a condițiilor naturale. Adică prezența unor substanțe precum microorganisme, metale grele sau sedimente. Acești poluanți reduc calitatea apei. Pentru a asigura siguranța apei și a proteja sănătatea, Organizația Mondială a Sănătății a făcut recomandări în orientările sale privind calitatea apei potabile:
- Calitatea microbiologică. Pentru a verifica acest lucru, se va efectua o analiză microbiologică (studiul microorganismelor care indică contaminarea fecală, cum ar fi prezența E. coli sau diagnosticul densității patogenilor).
- Calitatea chimică. Pentru verificarea acestuia, se vor efectua analize pentru a monitoriza prezența aditivilor, care sunt derivați în principal din ingredientele și substanțele chimice utilizate pentru obținerea și distribuirea apei. Continuarea o găsiți AICI.