Anunţ extrem de important pentru locuitorii din Schitu Goleşti, judeţul Argeş!
Vă rugăm citiţi cu atenţie şi respectaţi regulile impuse de primărie dar şi de normele europene!
Din noiembrie, anul trecut, locuitorii din Schitu Golești s-au aliniat normelor europene privind colectarea selectivă a deșeurilor. Aceștia au învățat să colecteze hârtia și cartonul, separat plasticul și metalul, separat sticla, separat deșeurile biodegradabile și, în fine, separat deșeurile reziduale.
Cei care locuiesc la case nu vor trebui să colecteze separat biodegradabilele: acestora le-a fost dat câte un recipient în care să arunce aceste deșeuri, din care să rezulte compost.
De altfel, pentru cei de la case va fi și cel mai ”greu” de fentat noul sistem de colectare selectivă: potrivit contractului de delegare a serviciului de colectare și transport al deșeurilor, cei care locuiesc la case și care nu sortează deșeurile pe categorii în pubelele indicate vor rămâne cu gunoiul la poartă.
Primăria din Schitu Golești a stabilit ca în a treia joie din lună, locuitorii din Schitu Golești să scoată sacii galbeni la poartă în care strâng cartoane și plastic ca cei care ridică gunoiul să îl poată lua. Locuitorii vor primi la schimb, din partea autorităţilor locale alți saci noi.
Primarul Vasile Tudorel Miriță este mulțumit de reacția promptă a locuitorilor din Schitu Golești declarând pentru Ziarul din Muscel că este prima localitate unde s-au strâns cei mai mulți saci în urma colectării selective.
Cetăţenii care nu s-au conformat să scoată gunoiul la poartă în a treia joie din lună, începând cu ora 10.00, au scos sacii galbeni în drum în alte zile ale săptămânii, gunoiul fiind ridicat de angajaţii primăriei şi depozitat în spatele instituţiei până la venirea maşinii de gunoi. Pe această cale autorităţile locale îi roagă pe locuitorii din Schitu Goleşti să se conformeze şi să selecteze gunoiul în sacii galbeni, adică să pună în ei sticle de plastic, cutii de conserve şi cartoane, pe care să îi scoată la poartă în a treia joie din lună. Atunci când rămân fără saci galbeni, să ceară la autorităţile locale, alţii noi în schim să nu îi mai folosească pe ai lor din gospodării.