29.1 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 6 iulie, 2024

Argeșul pe primul loc. Ce evenimente culturale se organizează în perioada 1-7 iunie 2024

Alte Știri
Argeșul pe primul loc. Ce evenimente culturale se organizează în perioada 1-7 iunie 2024.
Centrul Cultural Pitești organizează, evenimente cultural-educative, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției. Dar și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro).
Spectacolul muzical-coregrafic „1unie Fest – Ziua Veseliei”, susținut de copii și tineri care urmează cursuri de aptitudini artistice la Centrul Cultural Pitești: cursul de dans sportiv (coordonator Alfred Schieb), cusul de balet și gimnastică ritmică (antrenor Nicoleta Andrei), cursul de chitară (coordonator Andrei Bulf). Evenimentul, dedicat Zilei Internaționale a Copilului, va avea loc sâmbătă, 1 iunie, între orele 12.00 – 14.00, în Piața Primăriei Muncipiului Pitești. Prezintă Sebastian Raicu.
Dialogul cu tema „Cronicile Akashice”, în cadrul proiectului cultural-motivațional „Arta Devenirii”, coordonat de scriitoarea Silvia Grigore, având-o invitată pe Carmen Iordache, astrolog, coach de dezvoltare personală și profesor de yoga, eveniment care va avea loc luni, 3 iunie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Argeșul pe primul loc. Ce evenimente culturale se organizează în perioada 1-7 iunie 2024

„Acum 30 de ani, am citit o carte rară care, fără să numească metoda, relata despre niște arhive universale care pot fi accesate intuitiv. Această carte pe care din păcate nu am putut s-o păstrez m-a marcat atât de mult încât am aplicat-o în procesul meu de dezvoltare spirituală, ajungând să integrez mecanismul. Nu mică mi-a fost mirarea când abia anul trecut am aflat despre cronicile akashice și am înțeles că dețineam clar cunoașterea metodei, fără să știu cum se numește.
Invitata mea stăpânește foarte bine această tehnică și ne va vorbi despre câtă muncă trebuie să depui ca să poți accesa cunoașterea universală, despre cum se pot vindeca oamenii cu ajutorul acestor informații. Vă așteptăm cu încrederea că această temă foarte interesantă vă va capta atenția”, spune Silvia Grigore.
Dialogul cu tema „Abordarea cuantică a inteligenței umane. Riscuri şi erori”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală „Viața merge înainte”, coordonat de poeta ing. Simona Vasilescu, avându-l invitat pe prof. univ. Mircea Aurel Niță, cercetător, eveniment care se va desfășura luni, 3 iunie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
“Profesorul universitar şi cercetătorul Mircea Aurel Niţă, beneficiarul schimburilor de experienţă interculturală în mănăstirile tibetane şi budiste din Nepal, în lăcașurile spirituale din India, Bali, Malta, Indonezia, Trinidad şi Tobago, Egipt etc. este invitatul proiectului <Viaţa merge înainte>. Tema aleasă de domnia sa este <Abordarea cuantică a inteligenţei umane. Riscuri şi erori>.
Este o temă deosebit de atractivă la care vă invit cu mare drag ca să fiţi parte a înţelegerii omului sub aspectul cuantic şi să deliberaţi noua paradigmă alături de invitatul meu”, spune Simona Vasilescu.
Dialogul cu tema “Între jurnalism, istorie și cultură”, în cadrul proiectului “Personalități Culturale Piteștene”, coordonat de scriitorul Jean Dumitrașcu, avându-l invitat pe jurnalistul Cristian Vasile, eveniment care va avea loc marți, 4 iunie, de la ora 14.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
“L-am invitat, de această dată, pe domnul Cristian Vasile, întrucât este un foarte cunoscut și bun jurnalist, dar și cu o mare deschidere către istorie și cultură, fiind, de pildă, abonat la filarmonică. Prin viața sa e un adevărat personaj de roman de aventuri. Mai nou, a aflat că în Europa se tinde spre a se interzice de a mai discuta despre istorie!”, spune Jean Dumitrașcu.
Lansarea cărții de proză cu titlul “Elena, fata de ghiaur”, de Elena Mantu, eveniment editorial care va avea loc marți, 4 iunie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Cartea este autobiografică, iar mesajul autoarei către cititori este:
<Vă rog din suflet, indiferent ce poate fi și ce fel de viață aveți, nu vă lăsați copiii singuri pe lume. Doar luptând, cu ei împreună, puteți învinge totul, cu voia și cu ajutorul Domnului!>”.
Dialogul cu tema “Poezia azi”, în cadrul proiectului “Invitați la Cafeneaua literară”, coordonat de poetul Virgil Diaconu, directorul revistei “Cafeneaua literară”, avându-l invitat pe poetul Dan Drăgoi, eveniment care va avea loc miercuri, 5 iunie, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
„Dan Drăgoi este licenţiat al Facultăţii de Horticultură Bucureşti (1978), cu titlul de doctor în horticultură din anul 1996. Este creator de noi soiuri de prun. A publicat peste 40 de lucrări științifice în țară și străinătate. Mai bine de 20 de ani, Dan Drăgoi a lucrat ca inspector la ITM Argeș – Securitate și Sănătate în Muncă. Autorul are opt volume de poezie și a publicat în mai multe reviste literare”, informează Virgil Diaconu.
Dialogul cu tema „Preotul, psiholog social, factor de echilibru în societate”, în cadrul proiectului „La Vama Vremii”, coordonat de publicistul și scriitorul Nicolae Badiu, avându-l invitat pe preotul Puiu Andrei Diaconescu, parohul Catedralei Mioveni, eveniment care va avea loc miercuri, 5 iunie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Vernisajul expoziției de pictură intitulată „Flori în Culori: O Simfonie Vizuală”, autoare Cristina Hobincu, eveniment inițiat și coordonat de poeta Daniela Voiculescu, joi, 6 iunie, de la ora 14.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
„Bun venit la prima expoziție a talentatei pictorițe Cristina Hobincu, o artistă a cărei pasiune pentru natură și frumusețe se reflectă în fiecare dintre lucrările sale. Claude Monet spunea: <Eu poate că datorez florilor faptul de a fi devenit pictor>. Acest citat surprinde perfect esența creației Cristinei Hobincu, pentru care florile reprezintă o sursă nesfârșită de inspirație și frumusețe. Fiecare pictură spune o poveste unică despre fragilitate și forță, efemer și etern.
Prin intermediul tehnicii sale rafinate și a atenției deosebite la detalii, invitata mea reușește să transforme simplele flori în opere de artă pline de viață și emoție. Vă invităm să explorați aceste lucrări deosebite și să vă lăsați purtați de magia pe care o emană. Aceasta este o ocazie specială de a descoperi viziunea talentatei artiste din Constanța, care este la începutul unei cariere ce promite multe momente de inspirație și frumusețe.
Vă invităm alături de noi pentru a sărbători această primă expoziție!”, spune Daniela Voiculescu.
Conferința cu tema “Dante și Fedeli d’Amore”, în cadrul proiectului „Din culisele istoriei”, susținut de scriitorul Cristian Cocea, directorul Direcției pentru Cultură Argeș, eveniment care se va desfășura joi, 6 iunie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.
Ultimele Știri

Doliu în Muscel. A murit un cunoscut om de afaceri

Doliu în Muscel. A murit un cunoscut om de afaceri. Este vorba despre patronul care la granița dintre Câmpulung...

Alte știri din aceeași categorie