146 de percheziţii sunt în desfăşurare la această oră la persoane bănuite că ar fi cauzat bugetului de stat un prejudiciu de 30.000.000 de euro prin evaziune fiscală şi spălare de bani. Deşi e duminică, poliţiştii i-au sculat cu noaptea-n cap pe cei banuiţi de eludarea legii. La acţiunea care vizează domeniile IT şi construcţii participă peste 300 de poliţişti din Bucureşti şi 11 judeţe Arad, Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Ilfov, Olt, Sibiu, Teleorman, Vâlcea şi Vrancea. Peste 200 de societăţi comerciale sunt vizate şi 90 de mandate de aducere au fost emise pentru că administratorii firmelor ar fi creat circuite fictive pentru eludarea taxelor şi impozitelor către bugetului de stat. Astfel ar fi fost fost transferate aproximativ 100 de milioane de euro către persoanele în cauză, iar banii astfel obţinuţi ar fi fost reintroduşi în circuitul ilicit prin retrageri din conturile bancare în baza unor documente fictive.
Sunt vizate de către anchetatori UTI Grup şi firmele deţinute de Constantin Pănescu, cel care deţine Grupul Alcadibo, mai sunt făcute percheziţii la Grigore Dobre de la ZEUS, la Romsys, S.C. Erbaşu S.A. care are şi un sediu la Curtea de Argeş dar şi la sediile S.C. Strabag S.R.L. care au avut şi mai multe lucrări în Argeş printre care şi modernizarea DN 67B, Târgu Jiu – Drăgăşani – Piteşti dar şi lucrări de întreţinere a Autostrăzii Bucureşti – Piteşti, dar şi la primarul comunei Bradu din Argeş Florin Frătică.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost stabilit cu sprijinul specialiştilor Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi este de aproximativ 30.000.000 de euro. Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.