Cadastru GRATUIT în peste 500 de comune din România. Vezi dacă localitatea ta este în lucru! Finanțarea este asigurată din veniturile proprii ale ANCPI, prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF) și din fonduri europene nerambursabile, a anunțat instituția printr-un comunicat emis astăzi, luni – 7 octombrie.
CITEȘTE ȘI. Târgul de chilipiruri din Lerești. Aici poți găsi ASCUNSE adevărate COMORI
ANCPI, instituție publică aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), a finalizat lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor la nivelul întregii localități în 273 de UAT-uri. Asta din totalul de 3.181 UAT-uri și în peste 27.946 de sectoare cadastrale.
CITEȘTE ȘI. VIDEO. Autostrada Sibiu – Pitești: la secțiunea 5 Pitești – Curtea de Argeș, putem “zbura”. Deschiderea oficială
Dintre acestea, 147 de comune au fost cadastrate cu fonduri europene. Astfel, până la această dată, prin programele derulate, ANCPI a deschis peste 7,6 milioane de noi cărți funciare, gratuit pentru cetățeni, suprafața înregistrată fiind de 6.014.080,27 de hectare.
CITEȘTE ȘI. Kaufland își răsplătește clienții. Ce oferă GRATUIT la zeci de mii de oameni
În prezent, se desfășoară lucrări de cadastru la nivelul întregului UAT în 536 de localități, dintre care 499, cu o suprafață de peste 3,7 milioane de hectare, beneficiază de fonduri europene. Lista completă a comunelor unde se face cadastru gratuit la acest moment o găsiți AICI.
CITEȘTE ȘI. Renault a deschis comenzile pentru super SUV-ul care va cuceri rapid piața auto
Din totalul de 9,54 de milioane de hectare de terenuri agricole care fac obiectul subvențiilor Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), au fost înregistrate în sistemul integrat de cadastru și carte funciară 7,92 milioane de hectare (82%).
CITEȘTE ȘI. Unde deschide Burger King un restaurant. Deține și o linie Drive-Thru
ANCPI este beneficiarul Proiectului major „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, care completează obiectivul PNCCF prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5.758.314 hectare, din 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României. Bugetul alocat a fost de 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 – fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 – cofinanțare de la bugetul de stat.
CITEȘTE ȘI. VIDEO. Bănci cu carte la cap în orașul celebru al lui Lasconi
Proiectul a fost finanțat în cadrul Axei prioritare 11 din Programul Operațional Regional până la 31 decembrie 2023 și a fost etapizat, astfel încât, în perioada 2024-2027, ANCPI beneficiază de fonduri europene prin Programul Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare (PoCIDIF).
CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.