Campanie de informare și conștientizare inițiată de S.C. EDILUL CGA S.A.
Cum ne confruntăm din ce în ce mai des cu incidente pe rețeaua de canalizare, înregistrând blocaje majore, cu repercusiuni asupra funcționării întregului sistem de canalizare și a stației de epurare, în cadrul campaniei de informare și conștientizare demarată încă de la începutul anului, menită să atragă atenția față de normele de bază privind utilizarea rețelei de canalizare, revenim cu rugămintea de a acorda mai multă atenție felului în care folosiți sistemul de canalizare.
Zilnic, cantități impresionante de gunoi menajer, produse de igienă intimă (șervețele umede, discuri demachiante, bețișoare de urechi, tampoane igienice, scutece), îmbrăcăminte sau materiale de construcții înfundă canalizarea, blochează echipamentele de pompare și liniile de epurare. Poate vi se va părea curios, dar, în circa 70% din cazuri, blocajele rețelei de canalizare se datorează banalelor șervețele umede!!
Înfundările rețelelor interioare și blocarea pompelor din stațiile de pompare apă uzată sunt cauzate de resturile menajere alimentare și textile sau alte deșeuri solide, cum ar fi nisip, vopsea sau materiale de construcții provenite din lucrările de amenajare interioară aruncate în vasul de toaletă sau în chiuvetă. Blocarea scurgerii apei uzate duce la înfundarea rețelelor interioare și are drept consecință refularea apei uzate și inundarea imobilelor, cu pagube care sunt suportate, de regulă, atât de către cei care au provocat incidentul, cât și de către colocatari.
Pentru produsele de igienă intimă, deșeurile textile, menajere, materiale reziduale de tip PET-uri, plastic sau materiale de construcții trebuie folosite containerele pentru salubritate și NU SISTEMUL DE CANALIZARE!!
Din momentul în care apele uzate părăsesc locuința, acesta trec printr-un amplu proces de transport, colectarea și epurare, pentru ca apoi să poată fi deversate, conform normelor de mediu, în Râul Târgului. Din acest motiv, canalizarea reprezintă un serviciu extrem de important, de care depinde sănătatea noastră, dar și păstrarea unui mediu înconjurător curat.
Facem un nou apel către consumatorii serviciilor noastre să contribuie la prevenirea înfundării rețelelor de canalizare, aruncând în vasul de toaletă DOAR hârtie igienică!!
Prin respectarea acestor reguli simple ne puteți ajuta în activitatea noastră, iar astfel vă veți demonstra grija față de siguranța locuinței, a bunurilor, a comunității din care faceți parte și a mediului înconjurător.
DIRECTOR GENERAL,
ing. Mihail VASILESCU