Câmpulungenii invitați la film. Nume mari urcă pe scenă. Joi, 4 aprilie 2023, Casa de Cultură a Sindicatelor din Câmpulung găzduiește vizionarea primului episod din serialul românesc realizat de către Andrei Chiriac, EGREGORA COMOARA PIERDUTĂ”.
Intrarea este liberă, iar accesul se va face începând cu ora 19.00. În serial apar secvențe filmate în zona
Muscel.
Producătorul filmului, Andrei Chiriac, a ales Muscelul ca fiind una dintre zonele de filmare ale serialului. În film apare o secvență din 1462. Ultimul an din cea de-a doua domnie a lui Vlad Țepeș, în zona Domnești – Corbii de Piatră.
Câmpulungenii invitați la film. Nume mari urcă pe scenă
Atunci, sultanul Mohamed al ll-lea a invadat Tara Românească cu o armată de peste o sută de mii de oameni. Iar Țepeș s-a retras în Transilvania spre a cere ajutor lui Matei Corvin.
Pe urmele sale erau trupele lui Radu cel Frumos, fratele său
care râvnea la domnie. Iar lupta dintre cavalerii dragoni ai lui Vlad Țepeș și mercenarii fratelui său a fost reprodusă în film.
“Egregora” este un serial ce cuprinde un număr de 36 de episoade. Un film fantastic de aventuri, cu o acțiune surprinsă în unele dintre cele mai frumoase locații din România.
Cele considerate sacre precum: Munții Piatra Craiului, Lacul Bâlea, Corbii de Piatră, Cazanele Dunării, Sfinxul, Babele. Peștera lalomicioara, vârful Omu, Transfăgărăşan, Valea Obârşiei, Castelul Sighişoara, Castelul Corvinilor, etc.
Acțiunea filmului urmărește nouă orfani care pornesc într-o aventură uimitoare. Cu scopul de a găsi comoara pierdută a regelui Decebal.
Pe această cale a provocărilor, copii vor întâlni diferite
personaje precum: mentori, inamici și șarlatani.
Unul dintre personajele importante care va apărea în film este chiar domnitorul Vlad Țepes.
La finalul călătoriei, copii vor înțelege care este rolul vieții, cu frumusețile și tristețile acestora. Conceptul Egregora reprezintă o fiinţă psihică emanată din conștiința colectivă: o sete colectivă pentru aventură şi mister.
Câmpulungenii invitați la film. Nume mari urcă pe scenă
Eroii filmului sunt marginalizați ai societăţii. Cei care au trăit
experienţe traumatizante într-o lume lipsită de toleranţă. Și au avut de înfruntat durerea, violenţa și frica.
Actorii principali ai acestui film sunt: Daniel Nuță – Vlad Țepeș, Eduard Trica – Radu cel Frumos, Maia Morgenstern – Contessa Madgia, Gelu Niţu, Ştefan Velniciuc.
În film, personajele istorice reale: Vlad Țepeş, Radu cel
Frumos, Matei Corvin, se împletesc cu fantasticul și legendele românești.
Regizorul Andrei Chiriac: “mi-am dorit de foarte mult timp să filmez la Câmpulung”.
Andrei Chiriac este un tânăr regizor cu școala la UNATC, dar și cu studii de specialitate în America, ce a vrut să le ofere românilor un film inspirat din legendele si miturile autohtone.
Potrivit acestuia, este vorba despre un proiect amplu și de la Sergiu Nicolaescu încoace. Însă nu s-a mai înhămat nimeni la așa ceva. Acesta, având origini argeşene, a decis să filmeze câteva cadre și în zona Câmpulung, fiind impresionat de pitorescul locurilor muscelene și de încărcătura istorică a acestora.
Filmările au fost făcute pe un platou muntos, în apropierea localităţii Nămăeşti. Potrivit regizorului: “Am filmat în acest spațiu frumos al Câmpulungului, aproape de zona Nămăești, pe un platou din masivul lezer- Păpuşa.
Una dintre zonele preferate ale mele este Câmpulungul pentru că am o oarecare legătură cu Argeşul, bunicul meu fiind din Curtea de Argeș.
Vin aici cu drag, de câte ori se poate, mi-am dorit de foarte mult timp să filmez la Câmpulung pentru că este o zonă încărcată din punct de vedere istoric”, a declarat regizorul Andrei Chiriac.