29.6 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 6 iulie, 2024

Câte mii de EURO câștigă un român dacă se duce pe front în Ucraina?

Alte Știri

Câte mii de EURO câștigă un român dacă se duce pe front în Ucraina? Sunt peste 800 de zile de când a început războiul în Ucraina. Însă alături de ucraineni sunt și luptători profesioniști din alte țări.  Aceștia sunt aduși pe bază de contract și stau cel puțin jumătate de an acolo. Printre ei sunt și români.

Acum s-au schimbat condițiile pentru străinii care servesc în armata ucraineană. Acesta includ o prevedere privind rezilierea contractului care în semnează cu Ministerul Apărării din Ucraina, din proprie inițiativă.

Câte mii de EURO câștigă un român dacă se duce pe front în Ucraina?

Începând cu februarie 2024, durata standard a contractului este de trei ani, deși soldații care nu se află într-o misiune de luptă își pot rezilia contractele și se pot întoarce acasă mai devreme, după o perioadă minimă de serviciu de cel puțin 6 luni.

Citește și: Cum văd românii care luptă în Ucraina războiul: „Aici luptă doar idealişti. Banii primiţi nu merită”

Plata lunară se potrivește cu plata soldaților înrolați în unitățile regulate ucrainene, variind de la aproximativ 600 de dolari pe lună pentru trupele din linia de spate la 3300 de dolari pe lună în timpul unei misiuni de luptă, scrie presa ucraineană.

CITEȘTE ȘI. Ce salarii sunt în Armată. Cât câștigă un rezervist voluntar?

Condițiile pentru străinii care servesc în armata ucraineană includ o prevedere privind rezilierea contractului pe care îl semnează cu Ministerul Apărării din Ucraina au fost explicate de șeful de stat major al Legiunii Internaționale din cadrul Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării din Ucraina, într-un film documentar “Legiunile luminii” din seria Informații militare din Ucraina.

“Este un bonus bun faptul că ei semnează un contract, dar nu sunt obligați să stea aici un an, doi, trei sau cinci ani. Ei pot fi aici de câteva luni, au văzut ce se întâmplă.

CITEȘTE ȘI. Cei mai îndrăgiți într-un mega concert Delafun la restaurantul Curtea Veche din Câmpulung Muscel

Poate că au nevoie de timp: să se oprească, să reevalueze, să înțeleagă de ce nu sunt pregătiți, ce competențe trebuie să dobândească. Sau sunt pregătiți să le dobândească aici, în luptă”, a explicat ofițerul din cadrul Direcției principale de informații a Ministerului Apărării din Ucraina.

CITEȘTE ȘI. Vând casă cu 7.000 de euro și cu teren mult. Anunțul care a șocat pe toată lumea, dar e real!

“Unii dintre ei au luptat în Siria, alții în Irak, alții în Afganistan și așa mai departe. Noi avem propria noastră experiență. […] Noi tindem spre mai bine: spre NATO, spre unități care aplică metodele corecte de management și de luptă. Cu toate acestea, ar trebui să existe ucraineni cu bune cunoștințe de limbi străine și experiență de luptă în poziții de conducere”, a declarat acesta.

CITEȘTE ȘI. Cine sunt românii super norocoși care scapă de impozite pe toate liniile

Apoi, departamentul de recrutare studiază informațiile furnizate de străini și înaintează candidaturile acestora la unitatea de luptă.

“În cadrul unității, comandantul selectează personalul militar necesar. După aceea, departamentul de recrutare îl contactează chiar pe străin. Acesta vine în Ucraina, este însoțit, semnează un contract și intră în rândurile Forțelor Armate ale Ucrainei”, a explicat ofițerul de informații ucrainean.

CITEȘTE ȘI. România din locul Sfânt al Muscelului. Ce secrete ascunde Mânăstirea Nămăiești legate de Regina Maria, Paris și apostolii Domnului Isus!

El a adăugat că legionarii sunt luptători profesioniști motivați. Înrolarea în Forțele de Securitate și Apărare ale Ucrainei este motivată în primul rând de consecințele devastatoare ale războiului din Rusia și de dorința de a proteja viitorul lumii libere de tiranie.

Potrivit șefului Statului Major al Legiunii Internaționale a Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării din Ucraina, străinii se înregistrează mai întâi pe site-ul web pentru a se alătura Serviciului de Informații Militare, completează un chestionar și își raportează experiența și abilitățile.

CITEȘTE ȘI. UIMITOR. Cel mai mare pod din România care oferă imagini spectaculoase este într-o comună din Argeș. Decorul e WOW

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Doliu în Muscel. A murit un cunoscut om de afaceri

Doliu în Muscel. A murit un cunoscut om de afaceri. Este vorba despre patronul care la granița dintre Câmpulung...

Alte știri din aceeași categorie