CE NU ȘTIAȚI: Din 200 de galbeni austrieci a luat naștere Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș! Se spune că în anul 1869, Paraschiva Ştefu îşi întocmeşte testamentul prin care lasă 200 de galbeni austrieci pentru indeplinirea unui vis: organizarea unei biblioteci publice. Conducerea primăriei a fost de acord cu acest demers, dispunând elaborarea unui regulament de organizare şi funcționare a bibliotecii.
De-a lungul timpului, Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș s-a dezvoltat constant, ajungând, în prezent, la un fond de peste 450.000 documente, peste 300 evenimente cultural-educative organizate anual, o infrastructură IT modernă, servicii și proiecte dezvoltate pentru a corespunde nevoilor comunității locale.
Intrarea în incintă te va întâmpina cu un hol imens, înalt, colorat și liniștit.
Cel mai colorat loc din bibliotecă este sala de lectură pentru copii. Aici cei mici pot petrece ore întregi unde au posibilitatea să coloreze, să citească sau să se joace.
De asemenea, biblioteca organizează diferite evenimente pentru copii. Spre exemplu, aceștia învață cum să supraviețuiască în natură organizând un cort în echipă.
În cadrul secţiei „Colecţii Speciale”, vei regăsi carte rară, carte veche românească şi străină, cărţi cu autografe şi însemnări particulare manuscrise.
Dar și o cărticică de super-mici-dimensiuni. Cred că cea mai mică pe care am văzut-o vreodată și din care chiar poți citi.
Este un loc foarte apreciat printre localnici, cel puțin printre cei care sunt obișnuiți să o frecventeze.
Un loc sacru al culturii, un loc unde iau naștere idei și unde se întâlnesc oameni binecuvântați de întelepciune. A înțelege înseamnă a stăpâni Sinele. Citind… începi să înțelegi prin alții.
Biblioteca poartă numele lui Dinicu Golescu, vlăstar al unei vechi familii boiereşti. A fost un mare cărturar, convins că regenerarea morală şi socială a ţării nu este posibilă decât prin luminarea poporului.