13.5 C
Campulung Muscel
joi, 19 septembrie, 2024

Cel mai sănătos tip de pâine, ce datează de pe vremea egiptenilor, iar medicii o recomandă la fiecare masă

Alte Știri

Cel mai sănătos tip de pâine, ce datează de pe vremea egiptenilor, iar medicii o recomandă la fiecare masă. Acest tip de pâine, cu o istorie îndelungată, a fost consumat de oameni încă din antichitate, până la descoperirea drojdiei, care este folosită în prezent în panificație.

CITEȘTE ȘI. Ce secret uimitor se ascunde în spatele delicioasei pâini de la LIDL

Maiaua este agentul de fermentare și dospire care se folosește în aluaturile cu făină pentru produsele de panificatie si patiserie. Există diferite tipuri de maia. Maiaua utilizata la cozonaci este mai dulce, în timp ce maiaua pentru pâine este mai acrişoară. Pâinea cu maia are un indice glicemic mic, nu creează intoleranţe sau alergii, nu balonează şi oferă o aromă autentică şi un gust unic.

CITEȘTE ȘI. Nou ajutor de la Stat în România. Se dau 300 de lei de persoană

Pâinea cu maia are o istorie veche, la un moment dat întreruptă de descoperirea drojdiei de panificaţie. Ulterior, mai exact în perioada recentă, moda veche s-a reluat parţial. Acesta e locul pâinii cu maia. E o reutilizare a unei metode vechi”, a explicat medicul Adrian Copcea pe pagina sa de Facebook.

CITEȘTE ȘI. Alimentul importat în cantități industriale de România. Se mănâncă pe pâine și are preț piperat

Cel mai sănătos tip de pâine, ce datează de pe vremea egiptenilor, iar medicii o recomandă la fiecare masă

„Pâinea se făcea cu maia încă din antichitate. Egipul avusesee, cel mai probabil, primele pâini cu maia, iar spre deosebire, pâinea modernă e, de cam două secole, un produs cu drojdie de panificaţie.

CITEȘTE ȘI. Supermarketul din Argeș care implementează în exclusivitate conceptul de hiperstore

Maiaua e tot o drojdie, dar amestecată cu bacterii lactice, ambele componente fiind prezente natural în făină. Practic singurele ingrediente ale primelor pâini erau făina şi apa, iar făina conţinea maia (adică drojdie sălbatică şi bacterii lactice) care o fermenta lent şi, cu timpul, apărea pâinea așa cum o ştim noi azi.

CITEȘTE ȘI. Brutăria din Câmpulung care a cucerit rapid pe toată lumea

Deci făină «autofermentabilă», cum în mod natural e făina. Doar că la un moment dat s-a descoperit că tot procesul poate să aibă loc mult mai repede, cu drojdie de panificaţie standardizată. Mai repede, mai previzibil. Aşa s-a impus pâinea «modernă». Iar drojdia modernă e o drojdie, să zicem, artificială, cultivată, pe când drojdiile naturale din maia sunt drojdii sălbatice, mai rezistente la condiţii diverse şi mai capabile să fermenteze diverşi carbohidraţi”, a mai spus medicul Adrian Copcea.

CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Ultimă oră. Accident grav la Mihăești. Se intervine în forță!

Ultimă oră. Accident grav la Mihăești. Se intervine în forță! Acesta s-a produs între două autoturisme și au fost...

Alte știri din aceeași categorie