3.5 C
Campulung Muscel
vineri, 22 noiembrie, 2024

Cine este celebrul Mugurel care va duce numele Câmpulungului din Muscel, tocmai în Statele Unite ale Americii

Alte Știri

Cine este celebrul Mugurel care va duce numele Câmpulungului din Muscel, tocmai în Statele Unite ale Americii. Este un robot creat de elevii de la Colegiul Național Dinicu Golescu care tot timpul face senzație la competițiile în domeniu.

Echipa de Robotică FTC Wat’s UP de la CNDG Câmpulung s-a calificat în weekend la faza internațională a celei mai importante competiții de robotică din lume adresată tinerilor. Aceasta urmează să se desfășoare în Houston, Statele Unite ale Americii.

Felicitări muscelenilor noștri campioni și robotului Mugurel pentru noul succes obținut la etapa națională desfășurată la Iași.

Cine este celebrul Mugurel care va duce numele Câmpulungului din Muscel, tocmai în Statele Unite ale Americii

Mugurel este robotul construit de echipa Watt’s App, formată din elevi de la Colegiul Național “Dinicu Golescu”, iar împreună au mai câștigat campionatul mondial de robotică FIRST Championship 2019 din Detroit, SUA. Robotul construit de olimpicii musceleni este atât de ușor de utilizat, încât și un băiețel de șase ani a demonstrat că îl poate manevra cu maximă precizie.

CITEȘTE ȘI. De unde vine numele Ansamblului unic din inima Câmpulungului înfiinţat de călugării franciscani coborâţi sub Carpaţi

Mugurel este robotul care i-a făcut cunoscuți pe elevii din Câmpulung, tocmai în America. Aceștia au petrecut zile și nopți în laboratorul de informatică al Colegiului Național Dinicu Golescu pentru a-i da viață și un nume.

Robotul Mugurel a luat naștere, dintr-o dorință a directorului Petre Parghel de a aduce în colegiu o imprimantă 3 D.

Elevii au primit niște cutii, în care erau niște piese din care trebuia să dea naștere unui robot cu care să participe la diferite concursuri.

CITEȘTE ȘI. Tătucul mașinilor ARO, Emil Hagi și-a construit o căsuță după modelul strămoșilor

,,Ne întorceam de la Olimpiada de la Shumen în anul 2016 și domnul Parghel (directorul colegiului) m-a sunat. Eram în mașină cu 4 copii, și m-a întrebat dacă sunt de acord să ne înscriem în concursul de robotică.

Domnul director a fost încântat că ajunge o imprimantă 3 D în școală în urma participării noastre. Noi nu am văzut niciodată o astfel de imprimantă. Am stat de vorbă cu Costin Oncescu, Bogdan Sitaru, Nicu Binică, Andreea Duțulescu, toți olimpici la informatică și li s-a părut fascinant că împleteau informatica cu robotica.

CITEȘTE ȘI. O cremă de 5 euro din supermarketul Lidl, este mai bună decât produsele de lux

Nu văzusem niciodată roboți, nu știam nimic despre roboți, habar nu aveam ce să facem, dar am spus Da. Noi am fost ultimii înscriși în această competiție, au fost 57 de echipe. A fost fascinant să îi vezi pe copii cum își puneau mintea la contribuție.

Am primit niște componente pe care trebuia să le asamblăm în cutii. Ne-am tot întâlnit, am făcut progrese, de la a programa robotul până a-l face să meargă. Costin Oncescu a venit cu o idee fantastică, să meargă robotul să înregistreze tot ce face pe telefon iar americanii s-au uimit” a declarat profesorul îndrumător, Octavian Dumitrașcu.

CITEȘTE ȘI. Lovitură puternică pentru clienții dependenți! McDonald’s vine cu un anunț extrem de important

Elevii colegiului s-au unit pe echipe pentru a da naștere robotului care să și funcționeze. Elevii au programat piesele robotului în programele știute de ei după care le-au scos la imprimantă 3 D.

Nu au parte de o imprimantă performantă dar i-a ajutat foarte mult și cea din dotare pe care au primit-o gratuit în urma eforturilor depuse de ei. Elevii au pierdut zi și noapte în laboratorul de Informatică dar nu regretă acest lucru pentru că au ajuns cunoscuți la nivelul întregii țări dar și în America.

CITEȘTE ȘI. REVOLUT le întoarce mulți bani clienților dacă alimentează mașinile de la aceste benzinării și plătesc cu cardul!

Elevii au mai făcut și o Biblie a echipei scrisă numai în engleză și împărțită în două secțiuni (partea non-tehnică și partea tehnică). Responsabilii a trebuit să urmărească tot progresul robotului, de la proiectare, construcție până la programare, fiecare piesă schimbată trebuia consemnată în Biblie.

CITEȘTE ȘI. Tu știai asta? Revolut dă 875 lei pe loc tuturor posesorilor de card

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

ULTIMĂ ORĂ. Incendiu devastator în Stâlpeni. Ard trei case!

ULTIMĂ ORĂ. Incendiu devastator în Stâlpeni. Ard trei case! În urmă cu puțin timp a fost anunțat la 112...

Alte știri din aceeași categorie