CN “Dinicu Golescu”: „Crede că visele tale dulci se vor realiza şi intinde o mână de ajutor celorlaţi”!
Pornind de la experiența proiectelor pilot cu autofinanțare inițiate în cadrul Colegiului Naţional “Dinicu Golescu” din Câmpulung, si anume Târgul de Crăciun (2012) si Food Revolution Day (2013), care au avut ca dublu obiectiv: colecta de fonduri cu scop caritabil pentru famiile nevoiașe si orfelinatele din comunitate, precum si promovarea unei alimentații sănătoase, Colegiul National „Dinicu Golescu”, din municipiul Campulung-Muscel, în perioada 1 iulie – 20 octombrie 2018, desfăşoară o campanie de promovare a proiectului EuroscolaRO2018 „Crede ca visele tale dulci se vor realiza si intinde o mână de ajutor celorlaţi” prin care instituţia se înscrie la ediţia a XI-a (2018-2019) a Concursului Naţional pentru liceeni EuroscolaRO 2018, „Europa pentru noi.”
Campania iniţiată de colectivul de elevi şi profesori va urmări promovarea proiectului antreprenorial “Sweet Cakes” realizat cu fonduri europene. Fundamentul de la care se porneşte este valorificarea experienţei dobândite în proiectele anterioare care implică dezvoltarea abilităţilor culinare pentru punerea în valoare a reţetelor tradiţionale şi europene. De asemenea, acordând o atenţie deosebită alimentaţiei sănătoase se urmăreşte viabilitatea demersului antreprenorial şi impactul social în cadrul comunităţii locale.
Prin titlul proiectului se doreşte să se atragă atenţia asupra importanţei pe care o are pentru generaţiile viitoare initierea unor proiecte, afaceri cu susţinere externă având ca scop dezvoltarea durabilă urbană şi rurală. Aceasta presupune crearea unor noi locuri de muncă, potenţarea afluxului de turişti având ca suport atractivitatea şi coloritul local pe care un proiect de tipul “Sweet Cakes” îl poate genera în cadrul comunităţii.
Proiectul are ca principală premisă conştientizarea valorilor europene în rândul tinerilor şi adulţilor. Astfel, prin promovarea micilor afaceri de succes care au benefeciat de accesarea fondurilor europene şi care îşi desfăşoară activitatea la standarde europene, membrii comunităţii vor conştientiza apartenenţa la marea familie multiculturală europeană şi implicit importanţa sprijinului constant al Uniunii Europene, scopul final fiind îmbunătăţirea calităţii vieţii colective şi atenuarea decalajelor existente între statele membre. Proiectul va aborda o perspectivă creativă urmărind impactul asupra comunităţii, demonstrarea sustenabilitatii unor astfel de afaceri prin exemplul nemijlocit al tematicii propuse de către membrii echipei. Scopul principal fiind creşterea încrederii în rândul membrilor comunităţii în materializarea unor planuri de viitor cu beneficii proprii şi influenţa directă şi indirectă asupra viitorului acesteia, dar şi a responsabilizării gestionării fondurilor puse la dispoziţie în acest scop de către Uniunea Europeană.