A avut loc Conferința anuală a economiștilor din cadrul Universității Spiru Haret, filiala Câmpulung, cu participare internațională în domeniul economie, informatică și comunicare. Tema conferinței a fost intitulată ”Realități și provocări în cercetarea economică actuală”.
Obiectivul fundamental al Conferinței l-a constituit reunirea unor specialiști în vederea realizării schimbului de informații cu și între aceștia. N-am propus să oferim tuturor invitaților prezenți la acest eveniment și tinerilor cercetători din rândul studenților și masteranzilor oportunitatea de a cunoaște ultimele noutăți in domeniul economic și informatic, de a realiza un schimb intens de informații, benefic tuturor participanților.
În deschiderea conferinței a luat cuvântul Decanul facultatii, conf.univ.dr. Avram Laurenția care a întâmpinat participanții cu calde mesaje de salut și urări de succes.
Invitații care ne-au onorat astăzi cu prezența au fost:
-prof. Margarin Blidaru – Viceprimarul Municipiului Campulung;
-prof. Hernest Adrian – Inspector scolar al ISJ Argeș;
-Ec. Ilina Ion – Șef Serviciu Fiscal al Municipiului Câmpulung;
-Ec Paul Petrescu – Șeful Agenției Locale pentru Ocuparea Forței de Muncă Câmpulung;
– prof. Diana Bîlcan de la Liceul Tehnologic Forestier Curtea de Argeș;
– Nicu Elinor Beșteliu de la Ministerul Apărării Naționale București.
La conferință au fost prezente cadrele didactice din facultate, studenți și masteranzi.
Directorul Centrului de Cercetări Economice Aplicate, conf.univ.dr. Dragomir Robert a realizat o scurtă prezentare a edițiilor anterioare.
S-au prezentat în plen următoarele lucrări:
”Public Statement Opinions and Operational Standards of International Public Sector Accounting Standards in the National Accounts” – lucrare prezentată de Nicu Elinor Beșteliu
”Current Approaches to Evaluation of the Real Estate in the Private Sector ” – lucrare scrisă de Dumitru Nica – Facultatea de Știinte Economice Campulung, Viorica Bragă – Facultatea de Știinte Economice Campulung, Laurenția Avram – Facultatea de Știinte Economice Campulung și Robert Dragomir Facultatea de Știinte Economice Campulung.
”Aspecte contabile și fiscale privind monedele virtuale în România” – studiu prezentat de către Bragă Viorica.
Temele prezentate au trezit interes din partea invitațiilor și s-au lansat discuții pe marginea cercetărilor științifice realizate de către autori. Discursurile acestora în sesiunea plenară au fost urmărite cu mare interes și apreciere de către participanții la conferință.