Constantin I. Năstase s-a născut pe 3 iunie 1915 în Mioveni și este absolvent al Școlii Normale „Carol I” din Câmpulung Muscel.
A luptat în cel de Al Doilea Război Mondial, participând la campania din est de la început, în iunie 1941, și până la întoarcerea în țară, în anul 1944. A luptat ca ofițer al Armatei Române în bătălia pentru Odessa și în confruntarea de la Cotul Donului. A scăpat cu viață din cumplita încercuire de la Cotul Donului și a mărșăluit mii de kilometri prin nesfârșita stepă din Rusia, la temperaturi de -40 de grade Celsius. După 75 de zile de marș a ajuns în țară. A fost internat de urgență la Spitalul Militar din Craiova, într-o stare de epuizare extremă și bolnav.
,,Viaţa este dată să o trăieşti cu bune şi rele. Dacă poţi ajuta semenii faci o faptă bună şi ai o mare satisfacţie. Sunt veteran de război în grad de general. Este o mare bucurie că pot participa la aniversarea celor 150 ani de existenţă a acestei şcoli. Această şcoală a avut învăţători bine pregătiţi ce au luminat copiii din satele Argeşului. În perioada 1930-1938 am fost elev al acestei şcoli, dirigintele meu a fost I.G Marinescu, Alexandru Marinescu profesor de limba franceză, Ion Corbeanu profesor de matematică ce mi-a insuflat dragostea peste această materie. Am stat la internat, unde am învăţat, am mâncat şi am dormit. Caii şcolii aduceau profesorii la şcoală, aveam seră, livadă, de hramul Sfântului Andrei elevii ridicau baloane pe care le admirau şi câmpulungeni, duminica mergeam cu şcoala la biserică după care aveam învoire în oraş. Cărţile le cumpăram noi, eu nu mi-am permis să cumpăr decât două cărţi, în rest, învăţam după notiţe. După 8 ani am absolvit examenul la Piteşti cu participarea absolvenţilor din şcoală unde am reuşit al patrulea. În 1958 am absolvit Facultatea de Matematică Fizică în cadrul Universităţii C.I Parhon, iar la examenul de stat am fost declarat diplomat universitar”, a declarat Constantin I. Năstase, prezent la Câmpulung.
Ulterior, după absolvirea Facultății de Matematică și Fizică a Universității din București, a devenit profesor de matematică și fizică. În 1977, ca titular al catedrei la Școala Racovița, s-a pensionat.
De-a lungul vieții sale, s-a implicat în numeroase activități și proiecte sociale și culturale, cum ar fi înființarea Muzeului Cula Racovița. Veteranul de război este cetățean de onoare al oraşului Mioveni.