0.2 C
Campulung Muscel
joi, 21 noiembrie, 2024

Cum au rămas sute de oameni dintr-o comună renumită din Argeș, făra case și terenuri peste noapte!

Alte Știri

Cum au rămas sute de oameni dintr-o comună renumită din Argeș, făra case și terenuri peste noapte! Cadastru făcut “de mântuială” – asta spun localnicii care s-au trezit cu metri lipsă pe hârtie după efectuarea măsurătorilor.

Jumătate dintre localnicii din comuna Rucăr, județul Argeș, s-au trezit cu erori de calcul la cadastru după ce au acceptat să li se facă măsurători prin intermediul unei firme care operează cu fonduri europene în vederea reducerii costurilor de la 2000 de lei/cetățean, cât ar costa în mod normal, la 60 de lei/cetățean.

Cum au rămas sute de oameni dintr-o comună renumită din Argeș, făra case și terenuri peste noapte!

“S-a furat din suprafețe, cel puțin la mine. Am lăsat în fața porții o degajare care-i mărginită pe trei laturi de gard, adică m-am retras cu gardul un număr de metri ca să-mi fac un loc de parcare fără să intru în curte. Dacă vin și stau o oră cu mașina și plec nu mai deschid poarta să intru în curte și să ies din nou. Nu deranjez pe nimeni.

Eram pe teritoriul meu. Și anul trecut, în vară, am văzut pe unii care măsurau drumul, era un zvon că se va asfalta ulița. Am zis că-s de la Drumuri. I-am văzut că măsoară în intrândul ăsta de la mine și am coborât la ei, Le-am zis – locul ăsta face parte din curtea mea. Au zis bine.

CITEȘTE ȘI. Care este noul facelift al acestei case din Câmpulung Muscel. Cum s-a transformat din BIO, în elefănței și acum e uluitoare!

Atât, n-au spus ce fac, cum fac… Se numește cadastru sistematic ce făceau ei. N-au spus nimic atunci și au plecat” ne-a povestit Lucian Crișan, unul dintre zecile de nemulțumiți din Rucăr, care locuiește pe Valea Cheii, DJ 730A.

Constructorul a construit conform planșelor desenate iar Primăria mi-a dat autorizație conform cartușului. O altă nebunie. A trebuit să contactez un alt arhitect care a coiat doar cartușul și a pus P + etaj  + mansardă. Și am făcut o a doua intabulare. La a doua intabulare cadastristul, foarte bun, mi-a arătat că cel care mi-a făcut prima intabulare a casei a făcut o deformare, “a intrat puțin în teritoriul dumitale” – mi-a zis.

CITEȘTE ȘI. Orașul celebru care îl găzduiește pe cel mai bătrân om din Argeș. E de Cartea Recordurilor

Și mi-a dat și o schiță cu diferențele care sunt față de gard. Dacă aceste diferențe erau în partea cealaltă a proprietății nu mă agitam, dar gardul este foarte aproape de casă și cu noua măsurătoare intră sub acoperișul casei, casa având un acoperiș care iese în afară 80 cm. O întreagă tevatură! E o nebunie!”, spun cei păgubiți.

În replică, am luat și declarația viceprimarului din localitate, Ion Pârnuță: “Mai bine ne lăsa în pace și nu ne mai cadastra. Ne-a bulversat cu totul! S-a întâmplat și la noi cum s-a întâmplat în toată țara. Cei care au făcut cadastrele au respectat totul, le-au făcut și ne-au dat peste cap. Ne-a creat o stare de tensiune și un haos în comună de nu vă dați seama!

CITEȘTE ȘI. Cea mai frumoasă casă din România este la Bălilești din Muscel!

Am făcut adresă la ANCPI (Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară), i-a trimis OCPI Argeș și cu firma care a făcut cadastre, am stabilit un mod de lucru încât să stingem conflictul și să rectifice cadastrele care au probleme, le-am dat peste 100 și ceva de cazuri, nu ne-a rezolvat niciunul.

CITEȘTE ȘI. Un colos în arhitectura Argeșului, are o bijuterie de casă la Câmpulung Muscel. E de revistele vintage

Le iau pe toate, mă duc iar și duc toate cadastrele să vină să le ia. Noi, ca Primărie, nu trebuia să fim în acestă ecuație. Am crezut că facem un lucru bun să ajutăm lumea. Au dreptate oamenii! S-a ajuns la o stare de tensiune și nu știu cum să-i mai ajut. I-am chemat aici, ne plimbă,  ne aburesc, eu nu știu cum să mai vorbesc cu ei. Mai bine ne lăsa în pace! La unii le-a luat, unii nu mai au deloc, i-a pus unii peste alții, le-a modificat total.Am fost la ei personal, i-am chemat aici… nu mai știu, Iau toate cadastrele și le duc la OCPI.

CITEȘTE ȘI. Unde se mănâncă cele mai bune pateuri cu brânză într-o celebră comună din județul Argeș

Înnebunim! În fiecare zi am 10-15 persoane cu această problemă și nu pot să-i ajut. Și nu sunt de acord ca un om de 70 de ani care a stăpânit din moși strămoși terenul să-l pun să se ducă în judecată, să-mi bat joc să-l trimit prin tribunale. Nu este normal! A fost o persoană care s-a dus de 12 ori ca să rezolve problema. Ne-a creat o stare de tensiune aici de nu vă dați seama! Partea proastă e că nici nu depinde de noi” a declarat Ion Pârnuță, viceprimarul comunei Rucăr din județul Argeș. Continuarea o găsiți AICI.

Ultimele Știri

ALINA GORGHIU. La anul de ziua partidului, când împlinim 150 de la fondarea PNL vom sărbători cu un președinte liberal al României!

ALINA GORGHIU. La anul de ziua partidului, când împlinim 150 de la fondarea PNL vom sărbători cu un președinte...

Alte știri din aceeași categorie