Cum rămân turiștii pe Transfăgărășan, fără mâini, după ce hrănesc urșii! Doamne ferește, de mai rău! Animalele sălbatice au fost din totdeauna, o fascinație pentru oameni. O fotografie cu o panteră, un râs sau un urs, au strâns mii de like-uri.
Pentru like-uri, mulți și-au pus viața în pericol. Unii și-au dorit un selfie pe un tren, greșit! S-a ajuns la tragedii. Alții s-au riscat în a fotografia vreo sălbăticiune, iarăși greșit! Din nou s-a ajuns la tragedii!
CITEȘTE ȘI. Nu disperați. Până când vor fi încărcate cardurile de alimente? Anunț de ultimă oră!
Spun unii, ce caută sălbăticiunile în orașe sau sate. Păi să spunem lucrurilor pe nume. Nimeni nu le mai duce hrană în habitat. Păi cine? Asociațiile de Vânătoare și Pescuit Sportiv? Nu, nu au calitate sau ceva de genul. Garda forestieră? Nu, nu are voie. Pădurarii? Nici ei. Asta este cauza pentru care, animalele, vorbim în special de urși, ajung în orașe.
Ne văităm că suntem atacați? Nu, e greșit ce facem! Trebuie să luăm atitudine, da, suntem invadați de sălbăticiuni pentru că, cei în măsură, nu fac nimic!
Cum rămân turiștii pe Transfăgărășan, fără mâini, după ce hrănesc urșii! Doamne ferește, de mai rău!
Acum să revenim la subiectul nostru. O turistă din Marea Britanie, a fost atacată de un urs. Totul pe Transfăgărășan.. Păi și de ce? A oprit să îi facă o poză, să facă ceva like-uri pe Facebook. Și s-a riscat prea tare. Ursul nu o fi vrut să îi facă rău, dar cu ghearele alea…. era imposibil!
Oameni buni, reveniți-vă! Lăsați animalele sălbatice în pace că ele atacă fără să anunțe. E în ADN-ul lor această autoapărare.
CITEȘTE ȘI. Câți bani îți dă Statul ca să îți montezi panouri fotovoltaice în anul 2024. Ce trebuie să faci pentru asta?
Iată ce transmit jandarmii argeșeni despre acest incident: ”Având în vedere incidentul de astăzi, 22 aprilie în care o femeie de cetățenie britanică, în vârstă de aproximativ 70 de ani, a fost mușcată de un urs pe raza localității Arefu, în timp ce încerca sa-l fotografieze, jandarmii argeșeni atrag atenția cetățenilor să respecte legislația în vigoare, atât pentru siguranța proprie, cât și pentru a evita sancțiunile prevăzute de lege.
În ultima perioadă jandarmii argeșeni au fost solicitați, prin apel 112, să intervină în 26 situații unde a fost semnalată prezența animalelor sălbatice.
CITEȘTE ȘI. Dispar ouăle din toate supermarketurile! Cât este prețul la ouă înainte de Paște!
Pentru a evita situațiile de pericol create de animalele mari, Jandarmeria Argeș face următoarele recomandări pentru cetățeni, în cazul prezenței animalelor sălbatice:
– în cazul în care sesizează prezența urșilor în gospodărie, sau în apropiere, să apeleze imediat numărul unic de urgență 112;
– să nu iasă din casă și să aștepte sosirea echipajelor de jandarmi;
– având în vedere că urșii au comportament imprevizibil să nu încerce să se apropie de aceștia și să nu încerce să-i alunge singuri;
– sub nicio formă să nu hrănească animalele sălbatice și să nu se apropie pentru a le fotografia”, spun jandarmii argeșeni prin purtătorul de cuvânt, Luiza Ciobănescu.
CITEȘTE ȘI. Când se dau pensiile de Paște, în luna mai. De ce apar întârzieri?
Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.