Cum să scapi de capul enervant care te face să arunci sticlă cu totul la gunoi! Un truc mai puțin știut! Începând din această vară, toate sticlele de apă din plastic vândute în Uniunea Europeană trebuie să fie prevăzute cu un capac legat de gâtul sticlei.
Dacă capacul este atașat de sticlă, se crede că este mai puțin probabil ca utilizatorii să îl arunce – sticla și capacul vor ajunge să fie reciclate împreună.
CITEȘTE ȘI. Super oferta de Digi RCS-RDS România. Abonamente de 1,5 euro plus telefoane mișto
CU CINE VOTAȚI LA PRIMĂRIA CÂMPULUNG, LA ALEGERILE DIN DATA DE 9 IUNIE?
- MĂDULĂREA GEORGEL - PSD (45%, 2.111 Votes)
- LASCONI ELENA VALERICA - Alianța Drepta Unită USR-PMP-FORȚA DREPTEI (35%, 1.662 Votes)
- DOBRESCU ANDREI - AUR (8%, 380 Votes)
- MĂGEANU NORRIS MARCU - PNL (5%, 213 Votes)
- ZICHIL ALEXANDRU IONUȚ - Partidul Alternativa Dreaptă (4%, 200 Votes)
- DUMITRESCU MARIUS - Partidul S.O.S România (2%, 80 Votes)
- STUPARU IOAN VIRGIL - PUSL (1%, 60 Votes)
Total Voters: 4.706
Cum să scapi de capul enervant care te face să arunci sticlă cu totul la gunoi! Un truc mai puțin știut!
Capacele legate de sticle sunt încă un exemplu al modului în care UE își lansează politicile ecologiste fără a ține cont de poziția consumatorilor. Pe bună dreptate, cum să bei dintr-o sticlă cu un capac atârnat care îți zgârie obrazul?
CITEȘTE ȘI. Documentul obligatoriu pentru milioane de români. Ce trebuie făcut urgent!
Cei care duc sticlele la reciclare nu le aruncă capacele. Prin urmare, se pune întrebarea care este rostul celor atașate în eliminarea deșeurilor de plastic. În condițiile în care există containere de reciclare în mai toate supermarketurile, cine ar arunca capacul unei sticle, de vreme ce primește banii pe garanție? Nimeni nu umblă cu sticle fără capac.
UE nu ar trebui să impună măsuri aberante doar de dragul ecologiei, ci să atragă consumatorii în circuitul de reciclare.
CITEȘTE ȘI. Interzise, rapid. Câteva țări din U.E atac la țigările electronice de unică folosință, ca fiind mai periculoase decât credeai
De fapt, trecerea la capacele atașate de sticle are efectul opus celui scontat – adică reducerea utilizării plasticului. În timp ce firmele au avut la dispoziție timp pentru a face tranziția la directivă, ale cărei prevederi sunt obligatorii începând cu luna iulie, proiectele s-au dovedit adesea defectuoase, potrivit lui Martin Pärn, designer la Universitatea de Tehnologie din Tallinn.
CITEȘTE ȘI. Anunțul momentului pentru pensionarii români. Când ajung poștașii cu noile decizii de pensionare, cu alți bani
„Având în vedere plasticul suplimentar, capacele noastre folosesc acum aproximativ șapte tone de plastic în plus pe an. Din punctul de vedere al conservării mediului, este diametral opus a ceea ce ar trebui să se întâmple”, spune Jaanus Vihand, directorul general al unui important producător de băuturi din Estonia.
CITEȘTE ȘI. Anunț super important! Noi ajutoare pentru români
Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.