De unde le râde câmpulungenilor, Elena Lasconi, în pragul alegerilor locale!? Ca și în anul 2020, cei din partidul pe care ea îl reprezintă au ieșit la strângere de semnături pentru candidatura Elenei Lasconi la primăria Câmpulung. Îi trebuie vreo 500 de bucăți ca să își poată depune dosarul cu mai mult timp înainte de alegerile locale.
Cum în data de 9 iunie, Elena Lasconi dorește un scor glorios de vreo 70% e cam mult de muncă. Nu se știe dacă Facebook-ul o va ajuta așa de mult ca acum 4 ani. Bulevardul Pardon este închis, piața centrală e demolată și atât. Oamenii au început să fie nemulțumiți. Investiții, cam spre zero. Doar locurile de joacă din cartiere o mai ajută. Restul vorbe și promisiuni. Elena Lasconi va candida din partea Dreptei Forței Unite, adică un URS, plus PMP și cu Forța Dreptei.
De unde le râde câmpulungenilor, Elena Lasconi, în pragul alegerilor locale!?
Biroul Electoral Central (BEC) a respins protocolul de constituire a Alianţei Dreapta Unită formată din USR, PMP şi Forţa Dreptei, a anunţat Cătălin Drulă. Preşedintele USR susține că decizia BEC va fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), anunță news.ro.
Liderii celor trei partide, Uniunea Salvați România (USR), Partidul Mișcării Populare (PMP) și Forța Dreptei, au depus, sâmbătă, la Biroul Electoral Central, protocolul alianței Dreapta Unită pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie.
CITEȘTE ȘI. Doamna cu șanse reale la Cotroceni. Cică Elena Lasconi a Câmpulungului!
Decizia biroului de a respinge protocolul a fost anunțată de liderul USR, Cătălin Drulă, pe pagina sa de Facebook. Drulă acuză BEC că a luat această decizie la solicitarea PSD.
„Respingerea protocolului Alianţei Dreapta Unită, la solicitarea PSD, este un act de agresiune politică venit din partea lui Iohannis, Ciolacu şi Ciucă, care arată întregii ţări unde am ajuns cu starea democraţiei. Dar le promit lor că nu ne vor opri! Milioane de români susţin o alternativă onestă la actuala putere”, scrie Cătălin Drulă pe pagina sa de Facebook.
CITEȘTE ȘI. Țineți-vă bine. Salariul uluitor al Elenei Lasconi, primărița municipiului Câmpulung Muscel
Și tot în postarea sa comentează și motivul invocat de BEC – legitimitatea conducerii PMP.
„În ciuda pretextului folosit de BEC, Eugen Tomac este liderul legitim al PMP, ales încă din 2022, cu un Congres validat de Tribunalul Bucureşti. Pe 2 februarie 2024, acelaşi Tribunal Bucureşti a dispus biroului partidelor politice să înregistreze rezultatul ultimului congres PMP. O decizie executorie, care nu este pusă în aplicare”, susține Cătălin Drulă.
El a mai adăugat că „decizia de astăzi luată la solicitarea PSD nu are nicio legătură cu legile şi regulile dintr-un stat democratic”.
CITEȘTE ȘI. Cum a ajuns Elena Lasconi să cumpere o casă la Câmpulung Muscel
Liderul USR susține că hotărârea BEC de respingere a protocolului Alianţei Dreapta Unită va fi contestată la ÎCCJ .
„Statului mafiot patronat de Klaus Iohannis îi este frică de Dreapta Unită şi încearcă că ne scoată de pe buletinul de vot ca Alianţă, la fel cum a încercat Dragnea cu USR în 2019. Vom contesta această decizie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Ne vom lupta pentru drepturile noastre şi pentru viitorul pe care îl merită această ţară”, mai spune Cătălin Drulă.
CITEȘTE ȘI. VIDEO. Mai rău ca în război. Cum arată strada unde locuiește primărița Elena Lasconi
Aceleași acuzații la adresa PSD le-au făcut și liderii partidului Forța Dreptei într-un comunicat, preluat de news.ro.
„Este un demers bazat eminamente pe umorile politice ale PSD, menit să împiedice cele trei partide să participe la alegerile din 9 iunie ca o alianţă puternică de dreapta, o alternativă reală la actuala putere. Majoritatea politică din Biroul Electoral Central a ignorat cu desăvârşire toate argumentele legale invocate, orbită de obsesia de a bloca ilegitim, prin orice mijloace, partidele politice de Opoziţie în procesul electoral”, mai arată sursa citată.
CITEȘTE ȘI. Primărița Elena Lasconi face Referendum. Scoate Câmpulungul de pe harta României
Decizia BEC va fi contestată de USR, PMP şi Forţa Dreptei la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, având ca suport jurisprudenţa consolidată a ÎCCJ în materie electorală şi, în mod special, precedente referitoare la înregistrarea alianţelor electorale pentru alegerile europarlamentare, se menționează în comunicatul Forței Dreptei.
Problemele de la conducerea PMP au început în februarie 2022, după ce Eugen Tomac a revenit la conducerea partidului. El demisionase din partid, în 2020 după ce formațiunea politică a ratat intrarea în Parlament. În locul său fusese numit Cristian Diaconescu. Reîntoarcerea lui Tomac, în fruntea PMP a fost contestată de Cristian Diaconescu, în instanţă, care a susținut că nu a fost conformă statutului formaţiunii.
CITEȘTE ȘI. Primărița Elena Lasconi, magnet puternic pentru banii de la Guvern. E campioană. Câmpulungul transformat într-un spațiu verde
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunţat, sâmbătă, că a fost constituit Biroul Electoral Central pentru alegerile europarlamentare şi locale din 9 iunie, fiinde definitivată componenţa BEC cu reprezentanţii partidelor.
Reprezentanților propuși de Forţa Dreptei și de PMP le-a fost refuzată calitatea de membri ai BEC.