Echipa de cercetători a Universității din Pitești, care efectuează săpături arheologice în situl dacic de la Buridava, Ocnele Mari, județul Vâlcea, condusă de conf. univ. dr. Constantin Augustus Bărbulescu (responsabilul științific al șantierului), a făcut recent una dintre cele mai importante descoperiri pentru ceea ce a însemnat cultura și civilizația dacică.
Rezultatele sunt unice pentru că au condus la identificarea primei necropole dacice din perioada clasică (sec. I a. Chr. – I p. Chr.).
Primele concluzii vor fi prezentate opiniei publice miercuri, 31 august 2016, ora 16.00, la primăria Ocnele Mari, str. Alexandru Ioan Cuza, nr. 35, Sala de Ședințe.
Echipa a fost formată din Alexandru Nălbitoru, Sorin Ilie Cociș, Corneliu Beldiman, Laurețiu Mecu, Claudiu Tulugea (Muzeul județean Vâlcea), Ion Tuțulescu (Muzeul județean Vâlcea), Carol Terteci (Muzeul județean Vâlcea), Andrei Robert și din studenții și masteranzii Facultății de Științe Socio- Umane a Universității din Pitești, specializarea Istorie.
Cercetările arheologice nu ar fi fost posibile fără colegii de la Muzeul Județean Vâlcea, la care se adaugă susținătorii noștri: Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea, Fundația pentru Tineret Vâlcea (director Ovidiu Udrescu), Asociația pentru Apărarea Drepturilor Tinerilor Vâlcea, Primăria și Consiliul Local Ocnele Mari.
]]>