După 2 ani de așteptări, comuna Lerești are propria stemă dar și steag. Anunțul a apărut în Monitorul Oficial cu hotărârea privind aprobarea stemei comunei Lerești-Argeș.
Descrierea stemei:
Stema comunei Lerești se compune dintr-un scut triunghiular cu flancurile rotunjite, albastru, tăiat de un brâu undat de argint din care iese un munte din acelați metal.
Pe pantele căruia, pe exterior sunt trei brazi verzi, doi la dextra și unul la senestra, cei din partea de jos fiind pe același aliniament.
În partea inferioară a scutului este o fascie crenelată de asemenea, de argint formată dintr-un zid cu trei rânduri de cărămizi terminat cu trei creneluri. Scutul este timbrat cu o coroană murală de argint cu un turn crenelat.
După 2 ani de așteptări, comuna Lerești are propria stemă dar și steag
Semnificația elementelor însumate în stemă:
Muntele face referire la forma de relief predominantă în regiune. Brazii evocă bogăția silvică a zonei iar numărul lor indică numărul satelor care alcătuiesc comuna.
Brâul undat face trimitere la Râul Târgului care traversează localitatea. Fascia crenelată amintește de Castrul Roman de la Voinești. Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rang de comună.
Ei, bine, demersurile edilului Toader nu s-au oprit în acest punct. Și asta pentru că și-a pus în cap ca după obținerea stemei, comuna pe care o păstorește să aibă și propriul steag.
”După ce am depus la Ministerul Dezvoltării stema, am primit ok-ul și pentru steagul comunei. În acest sens, s-a emis o O.G și pentru steagul comunei pe care-l vom putea folosi la evenimente”, a declarat edilul Toader.
Steagul are dimensiunile de 135×90 cm, în partea de sus a lui sunt inscripționate denumirea localității: Comuna Lerești cu litere roșii, iar în partea de jos, denumirea județului: Județul Argeș, tot cu litere roșii iar în mijlocul lui este steama. Steagul are culoare alb.