Electrocasnicele care măresc factura la curent. E unul de nici nu îl bănuiești!
În locuința fiecăruia există aparate, care deși nu sunt folosite, consumă curent în mod constant. Iată cum poate fi evitat acest lucru.
Creșterea prețurilor la energie și facturile mărite îi fac pe oameni să recurgă la trucuri. Asta pentru a putea economisi, dar fără a renunța la confortul din propria casă.
Așadar, specialiștii au venit cu o serie de soluții care să îi ajute pe oameni să reducă facturile la curentul electric.
Electrocasnicele care măresc factura la curent. E unul de nici nu îl bănuiești!
Vizat este un aparat pe care majoritatea oamenilor îl au acasă și pe care nimeni nu îl oprește niciodată. Acesta rămâne aprins și când nu este folosit, atât noaptea, cât și atunci când toată lumea este plecată de acasă, consumând curent în mod constant. Este vorba de routerul de internet.
Experții în energie spun că oprirea routerului pentru o lună, opt ore pe zi, duce la economisirea a aproximativ 5kWh, adică o economie lunară la factura la energie electrică de aproximativ 7 lei, și o economie anuală de 85 de lei la factura de curent electric, potrivit antena3.ro.
Chiar dacă suma pare mică, acești bani pot fi folosiți lunar în alte scopuri sau investiți în lucruri mai utile.
O altă soluție este exploatarea luminii naturale și stingerea becurilor, în special pe timpul zilei. Experții ne sfătuiesc să aprindem becurile numai în camerele în care ne aflăm și să le stingem atunci când plecăm.
Electrocasnicele care măresc factura la curent
Totodată, electrocasnicele lăsate în priză în permanență consumă curent chiar și când sunt închise. Potrivit unei analize realizată de o companie de electricitate, aparatele lăsate în modul stand-by consumă între 40 – 70-% din energia pe care o folosesc în timpul funcționării.
Un televizor consumă 190 kWh/an și se află în top 10 consumatori de energie electrică din locuință. Specialiștii îi sfătuiesc pe cei care doresc să achiziționeze un televizor nou cu o diagonală mai mică de 100 cm să aleagă unul din clasa energetică A.
Televizoarele led au un consum de energie mai mic decât cele de tip plasmă, iar un laptop sau o tabletă au un consum cu până la 80% mai redus față de monitoarele clasice.