Sunteţi cel mai tânăr primar al judeţului Argeş şi edilul cu cele mai multe investiţii în anul 2014. Ce proiecte aveţi în prezent?
– În primul rând vreau să păstrez tradiţia şi să organizez Ziua Comunei Berevoeşti aşa cum locuitorii au fost obişnuiţi până acum. De când am preluat acest mandat m-am gândit că o zi din an trebuie să o acordăm distracţiei, eveniment în cadrul căruia să ne aducem aminte de toţi cei care au adus un aport în sprijinirea autorităţilor locale. Anul acesta vom sărbători Zilele Berevoeştiului în data de 17 august, începând cu orele 13.00. Nu vom uita de cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsătorie anul acesta, pe care îi vom premia, vom sărbători tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani, pentru că ei sunt mândria localităţii, vom premia elevii şcolii gimnaziale Mihai Tican-Rumano şi pe cei care au obţinut rezultate deosebite la olimpiadele şi concursurile şcolare, dar şi pe cei care s-au remarcat pe plan sportiv.
Pentru că organizaţi un eveniment de seamă al localităţii, ce invitaţi aduceţi pe meleagurile Berevoeştiului?
– Toţi cei care vor participa pe stadionul localităţii la Zilele Berevoeştiului vor avea parte de un spectacol de muzică populară susţinut de invitaţi speciali, cum ar fi Sanda Argint, Loredana Streche, Valentin Grigorescu, Diana Călinescu, Luminiţa Ticleanu, Puiu Nedelcu, Rodica Voicu, Radu Ştefan, Adelina Moiceanu.
Acum să ne vorbiţi puţin şi despre investiţiile pe care le aveţi în curs de desfăşurare…
– Am în plan multe proiecte, pe unele le-am finalizat de când am ajuns la conducerea primăriei Berevoeşti iar altele de amploare sunt în curs de desfăşurare. Un amplu proiect de investiţii este cel de modernizare al drumurilor de inters local, valoare investiţiei ridicându-se la aproximativ 100 de miliarde lei vechi, include şi 10 kilometri de asfalt, proiectul este cu bani europeni, cu o finalizare în anul 2016. Mai am în plan un SF plus PT pentru înfiinţarea unei reţele de canalizare şi o staţie de epurare, iar cu aproximativ 65 miliarde lei vechi, ne-a ajutat Consiliul Judeţean Argeş, finalizarea acestui proiect este tot în anul 2016.
Ce investiţii de amploare aveţi finalizate în prezent?
– Ne mândrim cu o bibliotecă şi cu muzeul ,,Mihai Tican Romano”, moderne, lucrări ce au costat 120.000 lei. Pentru Căminul Cultural am primit cofinanţare de la Consiliul Judeţean Argeş în valoare de un miliard lei vechi, întreaga investiţie ridicându-se la valoarea de 166.278 lei. Aici s-a muncit mult, la exterioare dar şi la interioare, s-a schimbat acoperişul, interioarele au fost refăcute în totalitate, acum putem preda clădirea tuturor celor care doresc să închirieze spaţiul pentru nunţi, botezuri, pomeni. Are grupuri sanitare şi o bucătărie modernă. Am reabilitat şi stâna Rogoaza, pe care dorim să o băgăm în circuitul turistic, valoare lucrărilor s-a ridicat la suma de 20.000 lei. Stâna poate fi închiriată are două camere, pridvor, este acoperită cu ţiglă, are o suprafaţă de 60 metri pătraţi. De asemenea am împrejmuit şi primăria deoarece exista pericolul ca cei din trafic să distrugă zidurile instituţiei, în special căruţaşii. Am uitat să vă spun că mai avem în plan o lucrare amplă şi anume de alimentare cu apă potabilă, am primit de la Consiliul Judeţean Argeş suma de 100.000 lei, vor face două staţii de clorinare, distribuţia de apă potabilă se va face prin conducte conform standardelor U.E. Nu am uitat nici de clădirea echipei de fotbal care are rezultate destul de bune, s-a calificat în grupele D, eu ţin foarte mult la această echipă, îi sponsorizez după fiecare meci câştigat şi merg cu ei pe la toate meciurile. La clădire am schimbat acoperişul, am făcut izolaţie termică exterioară, am în plan să reabilitez şi tribuna oficială care este situată deasupra clădirii.