La început de mandat la C.J. Argeş, Florin Tecău, are o serie de proiecte pe care doreşte să le deruleze, proiecte ce vin în sprijinul argeşenilor. Prioritar pentru preşedintzele Tecău în aceşti doi ani de zile este să promoveze Argeşul.
Ce ne puteţi spune, cum s-a derulat campania electorală a dumneavoastră prin condeiul jurnaliştilor. Cum veţi păstra pe viitor legătura cu aceştia?
– În primul rând doresc să adresez mulţumirile mele tuturor jurnaliştilor din judeţul Argeş, pentru modul cum s-au comportat în campania electorală. Consider că Mass-Media reprezintă o poziţie care nu poate fi nici înclinată, nici atacată în ceea ce priveşte starea judeţului Argeş. De cele mai multe ori jurnaliştii reprezintă pe cetăţenii care au probleme şi trebuie ca noi să îi ascultăm. Îmi doresc ca toţi jurnaliştii judeţului Argeş să rămână în continuare la fel, pentru că de fiecare dată în mine vor găsi un colaborator şi un partener deschis dialogului şi discuţiei cu bune şi cu rele. Nimeni nu este perfect şi atunci când munceşti poţi să faci şi greşeli. Pentru mine ar fi benefic să putem împreună să remediem greşelile şi întotdeauna să le analizăm. Eu am admirat în presa argeşeană, modalitatea cum vă comportaţi şi cum abordaţi lucrurile, sunt oameni cu experienţă, oameni care au o viaţă în spate, dar şi tineri care s-au format şi au învăţat. Nu vă cer să fim prieteni, dar vă cer să fim uniţi în ceea ce priveşte problematica judeţului şi promovarea lui, pe viitor.
Ce priorităţi v-aţi stabilit pentru următorii doi ani?
– Prioritar pentru mine în aceşti doi ani de zile este să promovez Argeşul, şi cred că lucrul acesta se poate face foarte direct şi concret prin presă, de aceea pentru orice întrebare, orice clarificare voi fi în faţa dumneavoastră şi nu o să mă ascund în spatele unor cuvinte aruncate la întâmplare. La început toată lumea îşi doreşte foarte multe, dar trebuie să fim şi foarte realişti. Eu în fiecare zi după ce analizez problemele şi trag linie, devin un pic mai realist. Cred că foarte important este să stabilim o comunicare şi o colaborare foarte directă cu Bucureştiul şi Guvernul. Mă ocup intens pentru că de foarte multe ori bunele intenţii se opresc la mijlocul drumului. Am primit vizita ministrului Educaţiei, Pricopie care a fost una interesantă mai ales pentru faptul că am mai aflat din problemele judeţului. Am ţinut să îi prezentăm lucruri care ard în ceea ce priveşte învăţământul. L-am invitat la deschiderea anului şcolar şi vreau să îl aduc să vadă colegiul pedagogic Câmpulung care a fost reabilitat şi după părerea mea este şcoala cu baza materială cel mai bine pusă la punct, din România, un proiect cu finanţare europeană care a reuşit să facă o unitate de elită. Mi-am propus ca la Dâmbovicioara să terminăm acea şcoală care este începută de ani de zile, şi pentru care am alocat ultimele sume necesare pentru a o termina, vrem să facem deschiderea anului şcolar. Îmi doresc să aduc un centru de excelenţă de la nivel naţional în Argeş, un centru de pregătire a olimpicilor pe o materie de învăţământ, avem profesori de calitate, m-am gândit şi la un domeniu dar lăsaţi-mă să fi surpriză. A treia problemă foarte importantă pentru educaţie, în afară de cele menţionate vrem să ne ocupăm de abandonul şcolar şi de copiii cu părinţii în străinătate. Din păcate în privinţa abandonului şcolar stăm foarte rău, cifra creşte în fiecare an, suntem printre primele ţări din Europa în privinţa abandonului şcolar şi Argeşul nu face excepţie de la această situaţie. Trebuie să găsim motivaţia pentru a-i ţine pe copii la şcoală, trebuie să ne implicăm toţi. Am fost la Bucureşti pentru a discuta despre problema inundaţiilor din Argeş, ca să reabilităm tot, şi cu moştenirile din anii trecuţi, pentru că nu au fost fonduri, ne-ar trebui 100 milioane de lei, din păcate când nu ştiu când o să avem această sumă, trebuie să stabilim o prioritizare a lucrărilor şi a zonelor calamitate, dacă reuşim să folosim bani europeni pentru aceste lucrări ar fi foarte bine.
Ce evenimente v-aţi propus să organizaţi în această vară. Sărbătorile Argeşului şi Muscelului le veţi mai continua?
– Între 19 şi 21 iunie organizăm în parteneriat Conferinţa Internaţională cu titlul de la Empatie la Malpraxis organizator este Societatea Română de Pneumologie în colaborare cu noi, Consiliul Judeţean Argeş.
Pentru sărbătorile Argeşului şi Muscelului s-a stabilit programul. Vă aştept cu opinii şi sugestii la acest program, putem să îl îmbunătăţim pentru a-l face mai atractiv. Va avea loc pe data de 30 august la muzeul Goleşti, unde vom acorda titlul de fiu şi cetăţean de onoare al judeţului Argeş, în cele trei domenii administraţie publică, locală şi centrală, mediu de afaceri şi societate civilă. De asemenea aşa cum am spus într-o conferinţă de presă anterioară doresc să iniţiem din acest an şi un premiu special pentru tinerii argeşeni de succes, vă aştept să veniţi cu propuneri, în toate domeniile, prin aceste manifestări reuşim să îi ţinem mai aproape de noi şi să îi facem să trăiască în Argeş şi să fie lângă noi. Festivalul de Folclor Carpaţi care începe pe 10 august, se desfăşoară în toate municipiile judeţului am gândit ca festivalul fanfarelor să fie în ultimele două zile, vineri şi sâmbătă. Anul acesta în privinţa artiştilor care vor concerta pe 30 august, am decis că voi promova talentele şi valorile argeşene şi sper să avem o zi organizată prin care să atragem pe argeşeni prin valorile noastre locale. Vom premia într-un spectacol de gală valorile şi mugurii argeşeni, portul popular, sunt evenimente care sunt în fiecare an, rămâne Dracula Fest, Dracula Bike, tabăra de meşteşuguri organizată de Şcoala de Artă şi Meserii, festivalul internaţional de muzică populară şi veche Sus pe Argeş la Izvoare.