-0.9 C
Campulung Muscel
vineri, 22 noiembrie, 2024

FOTO şi VIDEO: Sclavi în lanţuri la Berevoieşti! Femei abuzate sexual, copii nemâncaţi, umiliţi şi batjocoriţi!

Alte Știri

Procurori DIICOT şi ofiţeri BCCO Piteşti au desfăşurat în comuna Berevoieşti, sat Gămăceşti, o acţiune de amploare la zeci de persoane suspectate de sclavagism. Au avut loc zeci de percheziţii la casele rudarilor din cătunul Gămăceşti. Descinderile sunt o premieră, având în vedere că aproximativ 40 de persoane sunt suspectate de sclavie. Oameni în lanţuri, femei abuzate sexual, copii umiliţi şi nemâncaţi, asta se ascundea în comuna Berevoieşti!

Încă de la primele ore ale zilei, drumul ce traversează satul Gămăceşti a fost împânzit de forţe, la acţiune au participat 160 de poliţişti, 200 de jandarmi, 60 de autospeciale ale forţelor de ordine.

Cu toate aceste forţe, rudarii din Gămăceştti au fost foarte violenţi, au ieşit cu topoare, au încercat să opună rezistenţă oamenilor legii, iar motivul din cauza căruia au făcut acest lucru este clar, în curţile lor munceau oameni cu handicap, oameni care erau obligaţi să lucreze la pădure, erau bătuţi, ţinuţi nemâncaţi, iar aceşti sclavi din curţile rudarilor din Gămăceşti au fost racolaţi din diverse gări, pieţe sau de pe străzi, oameni care nu aveau cum să se apere, persoane vulnerabile.

La una dintre case au fost găsite 5 persoane în lanţuri, printre acestea aflându-se şi doi minori de 10 și 12 ani. Toţi au fost ținuți în lanțuri atât pe timp de zi, cât și noaptea ca să nu fugă de acasă. Atunci când nu se supuneau sclaviei erau târâți în lanțuri prin sat pentru a fi dați exemplu. Lanțurile le erau prieteni, 24 de ore din 24. Scăpau de ele doar atunci când munceau prin gospodării sau prin pădure, iar atunci erau supravegheaţi atent de membri familiei.

Persoanele vizate de aceste descinderi sunt suspectate că ar fi exploatat prin munca zeci de persoane, pe care le obligau să muncească în gospodării, la tăiat de lemne în pădure, dar şi să comită infracţiuni, precum furturi de arbori. Mai mult, îi punea să se bată între ei pentru distracţia “stăpânilor de sclavi”.Deşi pare de necrezut, anchetatorii au descoperit că membrii grupării hrăneau ca pe câini victimele, ţinute în lanţuri, cu resturi alimentare aruncate pe jos. Printre victime s-ar afla şi mai multe femei şi copii.Femeile erau şi abuzate sexual. Toate persoanele suspectate de sclavagism au fost duse la audieri.

Conform DIICOT, în cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2008 şi până în prezent s-au constituit mai multe grupuri infracţionale organizate structurate pe baza relaţiilor de familie, care au recrutat un număr de aproximativ 40 de persoane minore şi majore, prin constrângere, inducere în eroare, răpire sau profitând de starea de vădită vulnerabilitate în care se aflau acestea (persoane minore, persoane cu dizabilităţi fizice sau psihice, cu situaţii materiale precare), în scopul exploatării prin supunerea la executarea de munci şi îndeplinirea de servicii în mod forţat şi prin obligarea la practicarea cerşetoriei, prin procedee care au adus victimele în stare de aservire şi de lipsire de libertate.

În unele cazuri victimele era răpite din locuri publice (de lângă biserici, gări şi autogări) sau chiar din propriile locuinţe şi ulterior transportate de către membrii grupurilor infracţionale la domiciliile lor, unde aceştia prin constrângere forţau victimele să efectueze zilnic diverse munci şi activităţi atât în gospodăriile suspecţilor cât şi în proximitatea localităţii,respectiv : să mature în curte, să spele rufe,să îngrijească animale domestice, să taie ilegal arbori din pădurile din apropierea localităţii şi să transporte masă lemnoasă cu ajutorul cailor înapoi în gospodării unde lemnele erau încărcate în autoutilitarele suspecţilor care se deplasau cu acestea în zona de sud a României (în principal în jud. Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj) unde comercializau ilegal cantităţile de lemne sustrase.

Modalităţile de constrângere exercitate de către suspecţi, metode prin care victimele erau forţate să presteze muncile respective, constau în ameninţări repetate şi regulate şi lovituri aplicate victimelor în mod repetat şi regulat cu palmele, pumnii, picioarele, biciul şi diverse obiecte contondente, persoanele vătămate fiind aduse în stare de aservire şi lipsire de libertate în condiţiile în care acestea erau supravegheate permanent de către membrii grupurilor. De cele mai multe ori victimele nu primeau mâncare iar când primeau li se ofereau resturi de mâncare, erau legate (cu lanţuri sau chingi) sau încuiate pe timpul nopţii pentru că acestea să nu poată fugi iar unor victime li se aplicau tratamente umilitoare (erau dezbrăcate complet şi udate alternativ cu apă rece şi caldă; erau legate de mâini şi picioare şi puse să manace de pe jos, erau puse să se bată între ele pentru amuzamentul suspecţilor, li se aruncă mâncarea pe jos, etc). Există suspiciunea că unele dintre victime au fost violate sau abuzate sexual. În cauză a fost începută urmărirea penală faţă de un număr de 40 de persoane care au fost duse la sediul DIICOT ST Piteşti în vederea audierilor. Acţiunea a fost organizată cu sprijinul BCCO Piteşti, BCCO Craiova Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Argeş şi Gruparea mobilă de jandarmi Craiova Fraţii Buzeşti. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia de Operaţiuni Speciale şi Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

Ultimele Știri

ULTIMĂ ORĂ. Incendiu devastator în Stâlpeni. Ard trei case!

ULTIMĂ ORĂ. Incendiu devastator în Stâlpeni. Ard trei case! În urmă cu puțin timp a fost anunțat la 112...

Alte știri din aceeași categorie