Hai la ZOO. Au fost aduse cele mai rare specii din Europa pentru uimirea copiilor. Familia de la Zoo Sibiu s-a îmbogățit cu două animale.
Este vorba despre o vacă Watusi și o bufniță, care au ajuns săptămâna trecută la Sibiu de la Grădina Zoologică din Veszprem, Ungaria, cu titlu de donație, anunță Turnul Sfatului.
Hai la ZOO. Au fost aduse cele mai rare specii din Europa pentru uimirea copiilor
„Bufnița este prima de la Zoo Sibiu. Are 3 ani și face parte din specia Bubo Bubo, cea mai mare din Europa.
Femela Watusi, în vârstă de 15 ani, se alătură unui mascul care se afla aici de câțiva ani”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook a Primăriei Sibiu.
Rasa de vaci Watusi este originară din Africa și este una dintre cele mai vechi din lume, cunoscută de aproape 5.000 de ani.
Coarnele lor pot atinge peste 1 metru lungime și sunt folosite pentru apărare, dar şi pentru reglarea temperaturii.
În 1929 s-a deschis în pădurea Dumbrava prima Grădină Zoologică din România de către Uzina Electrică Sibiu. La iniţiativa inginerului Szekely căruia i-a venit ideea după ce a găsit nişte vulpi pe când efectua lucrări de reparaţii la barajul de la Sadu.
Grădinii Zoologice i-au fost donate mai multe animale şi păsări
După înfiinţare, Grădinii Zoologice i-au fost donate mai multe animale şi păsări. Cum ar fi o pisică sălbatică, o lupoaică donată de Obert von Spiess din partea Regelui.
Un lup donat de Asociaţia “Şoimii”, un vultur, un cerb carpatin donat de vânătorii din Talmacel, mistreţi etc.
În 1930 a fost donat primul urs. De menţionat stejarul de la intrarea în grădină, bătrân de peste 600 de ani.
Grădina Zoologică Sibiu se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 20 hectare. Începand cu anul 2006 atât adăposturile animalelor cât și infrastructura grădinii au fost supuse unor ample procese de reabilitare și modernizare.
Totodată s-a reînoit parcul de ambarcațiuni (bărci și hidrobiciclete) iar pentru cei mici s-a amenajat un loc de joacă.
Grădina adăpostește peste 300 de animale din 74 de specii: maimuţe, urşi, lupi albi, tigri, lei, jaguari, lame, cerbi carpatini, căprioare, bivoli albi, ponei, pitoni, crocodili, fazani, papagali, păuni, porumbei, cămile, zebre, struți, canguri.
Odată ce s-au finalizat noile amenajări pentru spaţiile destinate animalelor, numărul de vizitatori a început să crească.
Astfel, dacă în 2007 grădina a fost vizitată de 80.000 de persoane, numărul acestora a crescut la 244.878 în anul 2015 si a continuat sa creasca la peste 390.000 în anul 2019.