Holcim România desfășoară a doua ediție a programului „Zilele Internaționale ale Securității și Sănătății în Muncă”, după rezultatele excelente înregistrate în ultimul ande activitate pe această arie:
- În cursul ultimului an media depășirilor de viteză în trafic a fost redusă la doar 0, 14% din totalul șoferilor care transportă mărfurile companiei, de la un nivel anterior de 0,40%.
- Implementarea 100% a sistemelor de monitorizare GPS pe întreaga flotă auto dedicată.
- Zero toleranță asupra supraîncărcării autovehiculelor de transport, asigurând siguranța tuturor participanților în trafic.
- 365 de zile cu zero accidente în cadrul operațiunilor Holcim România prin aplicarea măsurilor de prevenire a accidentelor.
- Prima ediție a „Zilelor Internaționale ale Securității și Sănătății în Muncă 2016” a răsplătit implicarea angajaților cu suma de 15.600 euro donată către patru cauze sociale selectate la nivel local.
- Extinderea programului educațional „Drum sigur – ABC dar Rutier” către un număr total de 665 de elevi din șapte județe ale României.
Holcim România a lansat programul „Zilele Internaționale ale Securității și Sănătății în Muncă 2017”, cu obiectivul de a continua ambiția companiei – Zero Accidente – și de a menține progresul înregistrat în ultimul an de activitate pe această arie.
Obiectivul campaniei – care se desfășoară pe parcursul lunii mai – vizează eliminarea acțiunilor nesigure la locul de muncă. Aceasta cuprinde peste 200 de activități implementate în 25 de locații la nivel național atât pentru cei aproape 800 de angajați și pentru familiile acestora, cât și pentru sute de clienți, subcontractori, furnizori, membri ai comunităților și autorități locale. Tema campaniei din acest an este „Stop acțiunilor nesigure”.
Numeroase activități de anvergură sunt programate să aibă loc, cum ar fi simulările majore de incendiu care implică multiple echipe de pompieri, cursuri de educație rutieră și conducere defensivă, cursuri tehnice privind standardele de siguranță, cursuri de prim ajutor, ateliere de nutriție, evenimente deschise pentru comunitate sau competiții sportive.
„Susținem ambiția noastră de Zero Accidente prin intervenții complementare, cât mai variate, de la menținerea condițiilor de lucru sigure, instruirea continuă a angajaților din toate operațiunile Holcim România, până la comunicarea constantă și crearea de momente inspiraționale. Pentru a păstra această energie, timp de o lună, organizăm un program dedicat securității și sănătății în muncă prin exerciții de evaluare a proceselor, training-uri, simulări, seminarii și activități dedicate sănătății și prevenției, cu implicarea și susținerea tuturor colegilor, dar și a partenerilor noștri, a clienților, a furnizorilor și autorităților locale”, a declarat
Mădălina Crăciunescu, Director Organizație și Resurse Umane Holcim România.
Rezultate excelente ale indicatorilor de SSM
Misiunea asumată „Zero Accidente în muncă” și aplicarea măsurilor de prevenire a accidentelor au făcut posibilă marcarea, în luna aprilie 2017, a
365 de zile cu zero accidente în cadrul operațiunilor Holcim România.
Statisticile interne Holcim România arată efectul tuturor programelor, prin rezultate ce vizează siguranța rutieră. Prin implementarea sistemelor integrate de monitorizare GPS a flotei auto, compania a reușit să obțină:
–
Reducerea mediei depășirilor de viteză în trafic
la doar 0,14% din totalul șoferilor care transportă mărfurile companiei, de la un nivel anterior de 0,40%;
– Implementarea unei politici
de zero toleranță asupra șoferilor care nu folosesc centura de siguranță pe întreaga perioadă a transporturilor;
– Respingerea,
pe întregul flux intrare – ieșire din cadrul operațiunilor, a autovehiculelor supraîncărcate ce transportă materiile prime sau mărfurile companiei;
Pe de altă parte, pentru șoferii autovehiculelor care respectă regulile impuse și care prezintă o îmbunătățire semnificativă a comportamentelor auto a fost dezvoltat un
program dedicat de recunoaștere și recompensare, pentru a-i încuraja să mențină constant acest progres.
„Angajamentul față de Securitate și Sănătate se află la baza tuturor acțiunilor noastre. Avem ambiția de a crea un mediu de lucru mai sigur și mai sănătos atât pentru angajații Holcim România, cât și dincolo de cadrul operațiunilor noastre, în colaborare cu clienții și colaboratorii noștri.
Totodată, demersurile noastre converg asupra siguranței tuturor comunităților în care ne desfășurăm activitatea prin încurajarea educației preventive și a adoptării la nivel de industrie a unor practici sănătoase. Siguranța rutieră este o prioritate pentru noi și de aceea am luat măsuri care să limiteze drastic accidentele rutiere. Aceste acțiuni reprezintă un efort intens, în continuă desfășurare, care necesită angajamentul nostru deplin. Am înregistrat rezultate încurajatoare și vom continua să ne concentrăm pe educarea și modelarea atitudinii oamenilor în sensul unui comportament preventiv și responsabil. Acesta este factorul cheie pentru a ne atinge ambiția de „Zero accidente” și pentru ca România să construiască mai bine”, a declarat
Sofiane Benmaghnia, CEO Holcim România.
Securitate și sănătate pentru comunitățile locale
„Zilele Internaționale ale Securității și Sănătății în Muncă” includ o importantă componentă socială dedicată comunităților. Programul cuprinde o serie de activități desfășurate cu implicarea autorităților și comunităților locale, precum activități de educație rutieră sau educație sanitară pentru copii, competiții sportive și chiar donații de aparatură pentru unitățile medicale din proximitatea operațiunilor.
De asemenea, gradul de participare al angajaților Holcim Romania în cadrul campaniei se traduce în donații către cauze sociale. În urma primei ediții a „Zilelor Internaționale ale Securității și Sănătății în Muncă”, în 2016, implicarea angajaților s-a concretizat în
suma de 15.600 euro donată către patru cauze sociale din Câmpulung, Aleșd, Valea Plopului și București. Și în acest an, punctele acumulate de angajați în cadrul campaniei vor fi echivalate în sume direcționate pentru susținerea unor cauze sociale locale.
Zilele Internaționale ale Securității și Sănătății în Muncă fac parte dintr-o campanie derulată la nivel global, concomitent în cele 90 de țări în care Grupul LafargeHolcim este prezent.
Despre Holcim România
Holcim (România) S.A., care activează de peste 20 de ani în sectorul materialelor de construcții din România, deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare şi un terminal de ciment la Turda, 14 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi un terminal de ciment în Bucureşti. Holcim are aproximativ 800 angajați în România. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi
website-ul companiei și
pagina de Facebook.
Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii între egali dintre Lafarge și Holcim în 2015. Având peste 180 de ani de experiență combinată, Grupul rezultat în urma fuziunii își propune să intre într-o nouă eră de tehnologii și inovații de vârf în industria materialelor de construcții, pentru a face față provocărilor secolului 21.
]]>