Î.P.S Calinic are o misiune grea în această perioadă. Trebuie să facă un raport despre toate moaştele care se găsesc prin locaşurile de cult din Argeş, şi, anume să aducă argumente plauzibile, negru pe alb că acele oase la care se închină credincioşii pentru vindecare, cândva făcute publice cu mare fast, nu sunt ale unor animale domestice. În toată ţara sunt în jur de 2.600 de moaşte, în judeţul Argeş sub 50 de moaşte, însă nimeni nu poate da asigurări că toate sunt autentice. Pentru că au suspiciuni că preoţii şi stareţii „trişează” cu moaştele şi păcălesc credincioşii, mai-marii Patriarhiei Române au luat la puricat toate rămăşiţele sfinte. Preoţii şi stareţii din Argeş, aflaţi sub conducerea lui Î.P.S Calinic sunt obligaţi să le prezinte documente pentru moaştele pe care le deţin pentru a înlătura orice suspiciune. Patriarhia Română deţine o listă, realizată în anii ’90, cu 52 de lăcaşuri de cult care au moaşte.
România se află pe locul 5
România se află pe locul 5 în lume în ceea ce priveşte numărul de moaşte. În acest sens, Patriarhia Română a hotărât să realizeze un recensământ al moaştelor din bisericile din ţara noastră pentru a avea o bună identificare din punct de vedere istoric şi documentar.
Harta moaştelor din locaşurile de cult, ale judeţului Argeş
CÂMPULUNG – moaştele sfântului Ioanichie – mânăstirea Negru Vodă.
CÂMPULUNG – părticele din moaştele sfinţilor Varvara, Pantelimon, Mercurie, Nectarie de Eghina şi Ioan Prodromitul – mânăstirea Negru Vodă.
CÂMPULUNG – părticele din Sf. Cruce pe care a fost răstignit Domnul Iisus – mânăstirea Negru Vodă.
CÂMPULUNG – moaştele sfântului Ioanichie de Muscel – mânăstirea Negru Vodă.
CÂMPULUNG – moaştele sfântului Mare Mucenic Mina – biserica Mina Nicuţ.
CURTEA DE ARGEŞ – moaştele sfintei Filofteia – mânăstirea Curtea de Argeş.
MIOVENI – părticele din moaştele sfântului Nicolae – bisericile din Mioveni.
ROBAIA – părticele din moaştele sfinţilor Cuv. Paisie de la Sihăstria Putnei şi Cuv. Natan de la Sihăstria Putnei, alături de o particică dintr-un veşmânt de moaşte al sfântului Grigorie Decapolitul – mânăstirea Robaia.
CETĂŢENI – părticele din moaştele celor 40 de Mucenici de la Sevasta, sfinţilor de la mânăstirea “Sf. Gherasim” din Pustia Iordanului, alţi sfinţi (într-un crucifix) şi Cuvioşi de la mânăstirea Cetăţuia – Valea Chiliilor (necanonizati) şi veşminte de moaştele unor sfinţi de la mânăstirea “Sf. Teodosie cel Mare” din Pustia Iordanului şi un veşmant al sfintei Împărătese Teodora a Bizanţului – mânăstirea Cetăţuia.
ANINOASA – părticele din moaştele sfinţilor Teodor Stratilat şi Teodor Tiron – mânăstirea Slănic.
ANINOASA – o părticică din moaştele sfântului Nicolae – mânăstirea Aninoasa.
CORBI – părticele din moaştele sfinţilor Teodor Stratilat, Teodor Tiron, Mc. Prov, Tarah, Andronic, Teodosie cel Mare, Mc. Gheorghe, Ioan Rusul – schitul rupestru de la Corbii de Piatră.
PITEŞTI – părticele din moaştele sfinţilor Pantelimon, mucenicii ucişi în mânăstirea Sf. Sava, Gherasim de la Iordan, Gheorghe Hozevitul şi Teodosie – mânăstirea Sfânta Treime, cartierul Trivale.