Ingredientul secret utilizat de gospodine pentru o mămăligă delicioasă și fără cocoloașe. Acesta este secretul gospodinelor din Moldova. În diverse părți din țară și din lume, există mai multe variante ale acestui preparat.
Un avantaj pe care îl are mămăliga este faptul că se poate consuma alături de numeroase preparate, cum ar fi împreună cu sarmalele, în loc de pâine, sau la tochitură.
CITEȘTE ȘI. Ce beneficii are țuica de prune. Pentru ce afecțiuni o folosesc oamenii de la țară
Mulți preferă să consume mămăliga în loc de pâine, aceasta fiind o bună întrebuințare. Se poate consuma și ca un preparat de sine stătător, cu brânză.
Indiferent de cum vrei să prepari mămăliga, e important să folosești ingredientele potrivite, dar contează și modul de preparare. Mălaiul e bine să fie cât mai fin dacă vrei ca mămăliga să iasă cremoasă.
CITEȘTE ȘI. Sfaturile expertului în nutriție Dr. Adrian Copcea. Care e cel mai bun ulei pentru prăjit
Pentru ca mămăliga să-ți iasă perfect, e bine să ții cont de anumiți pași. Imediat după ce ai pus apa la fiert, se adaugă și un praf de sare, dar și un praf de mălai în apă.
Sarea este ingredientul secret și e important să o adaugi la început. Restul de mălai se adaugă imediat după ce apa a început să fiarbă. Nu trebuie să aștepți până când aceasta fierbe, deoarece se vor forma cocoloașe.
CITEȘTE ȘI. Știai că sarea din comerț deține substanțe toxice, adică cianură?
În cazul în care vrei o mămăligă fină, nu trebuie să torni tot mălaiul deodată, ci se adaugă puțin câte puțin, în ploaie. Mămăliga se amestecă constant în timpul fierberii. Doar așa va fierbe uniform și nu se va lipi de vas. Dacă utilizezi mălai de țară, trebuie să-l fierbi cu 15 minute mai mult decât cel din comerț. Imediat după ce ai preparat mămăliga, aceasta trebuie scoasă pe un tocător de lemn, deoarece acesta va absorbi excesul de apă.
CITEȘTE ȘI. Ce secret uimitor se ascunde în spatele delicioasei pâini de la LIDL
De asemenea, dacă vrei o mămăligă și mai delicioasă, poți să folosești lapte în loc de apă. Adaugă, la final, o lingură de unt, după ce oprești focul, pentru ca preparatul să aibă o consistență cremoasă. Unele gospodine aleg să adauge untul încă din timpul fierberii.
O altă metodă pentru ca mămăliga să iasă cremoasă este să adaugi făină de porumb în loc de mălai. Făina de porumb se adaugă treptat, cernută.
CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.