Ion Mînzînă: “Suntem singurul județ din Regiunea Sud-Muntenia care a reușit performanța să închidă toate proiectele pe fonduri europene”.
“Argeșul este singurul județ din Regiunea Sud-Muntenia care a reușit performanța să închidă toate proiectele pe fonduri europene accesate în Programul Operațional Regional 2014-2020.”, a transmis președintele Ion Mînzînă.
Conferința a fost organizată astăzi la Consiliul Județean Argeș. Alături de președintele Ion Mînzînă au mai fost vicepreședinții Marius Nicolaescu și Adrian Dumitru Bughiu. Administratorul public al județului Argeș, Marius Cristian Puiu. Echipa Direcției Strategii Sinteze Proiecte cu Finanțare Internațională, care gestionează implementarea proiectelor pe fonduri europene.
Ion Mînzînă: “Suntem singurul județ din Regiunea Sud-Muntenia care a reușit performanța să închidă toate proiectele pe fonduri europene”
În perioada 2020 – 2024, Consiliul Județean Argeș a implementat 22 de proiecte pe fonduri europene cu o valoare totală de 513.730.565,44 lei:
– drumuri județene: 3 proiecte (216.384.812,68 lei)
– 2 drumuri județene modernizate/asfaltate: DJ 503 (în lungime de 42 km) și DJ 504 (în lungime de 26 km). Se adaugă proiectul privind întocmirea documentației tehnico-economice pentru DJ 679 (în lungime de 48 km).
CITEȘTE ȘI. Se dau mulți, mulți bani de la Stat pentru românii sub această vârstă. Trebuie ca aceștia să deschidă o afacere
– extindere, modernizare și dotare spitale (13 proiecte) – 185.609.112,34 lei.
Toate spitalele din subordinea Consiliului Județean Argeș au beneficiat de investiții prin proiecte pe fonduri europene. Inclusiv cele două spitale mari, cu adresabilitate regională – Spitalul Județean de Urgență Pitești și Spitalul de Pediatrie Pitești. S-au făcut investiții în extinderea, modernizarea și dotarea ambulatoriilor integrate și a spațiilor de urgență.
– restaurare monumente: 3 proiecte – 66.661.375, 53 lei: Restaurarea Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer – Cumpăna”, Restaurarea Muzeului Județean Argeș, Conservarea și consolidarea Cetății Poenari.
– creșterea eficienței energetice a Palatului Administrativ – 41.528.905,03 lei
– creșterea capacității administrative a CJ Argeș (2 proiecte) – 3.546.359,83 lei
“În toată această perioadă a fost o luptă imensă cu timpul ca să ducem la finalizare aceste proiecte.
Mulțumirile mele se adresează și colegilor din Direcția de Strategii care au depus eforturi foarte mari în toată această perioadă pentru a duce aceste proiecte la bun sfârșit în termenul pe care noi ni l-am propus.
A fost un termen ambițios și poate că a fost o ambiție a noastră, a conducerii, să cheltuim suma eligibilă până la sfârșitul anului trecut. În perioada următoare avem, de asemenea, o mulțime de proiecte.
CITEȘTE ȘI. Ajutoare de la Stat de aproape 10.000 de lei pentru această categorie de români
Unele dintre ele au fost deja depuse, iar altele așteaptă să fie depuse. Suntem în colaborare cu mai multe instituții, cu spitalele care se află în subordinea noastră, UAT-urile care beneficiază de microbuze prin diferite programe.
Noi suntem partenerii lor și contribuim la dezvoltarea și a sistemului de sănătate și a sistemului de învățământ din județul Argeș.
CITEȘTE ȘI. Coadă ca pe vremea lui Ceaușescu pentru a se trece prin altar, la biserica din centrul orașului Câmpulung Muscel
Precizez că în ceea ce privește Programul Operațional Regional suntem într-o dinamică pentru că nu toate axele sunt deschise și urmărim să depunem mai multe proiecte spre finanțare.” – Marius Nicolaescu, vicepreședinte C.J. Argeș
Până la acest moment, Consiliul Județean Argeș are în implementare, în contractare sau urmează să fie depuse spre finanțare următoarele proiecte aferente noului exercițiu financiar POR 2021-2027, PNRR 2023-2026 și PT 2021-2027:
CITEȘTE ȘI. Data când primesc beneficiarii cardurilor sociale, cei 250 de lei, în luna iunie
-Elaborarea Planului de Amenajare a Teritoriului Județean (P.A.T.J.) Argeș
Renovarea energetică moderată pentru sediul Regiei Autonome Județene de Drumuri Argeș.
-Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ special din subordinea Consiliului Județean Argeș și a Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Argeș.
-Achiziționarea de microbuze electrice pentru transportul elevilor din județul Argeș
Laborator de radioterapie Spitalul Județean de Urgență Pitești.
CITEȘTE ȘI. Se dau mulți, mulți bani de la Stat pentru românii sub această vârstă. Trebuie ca aceștia să deschidă o afacere
-Modernizare DJ 679: Păduroiu(67B) – Lipia – Popești – Lunca Corbului – Pădureți – Ciești – Fâlfani – Cotmeana – Malu – Bârla – limita Județul Olt, L=47,670 km
Achiziție microbuze destinate transportului elevilor din Județul Argeș prin finanțare acordata de AFM – 17 microbuze.
-Modernizare DJ 659: Pitești – Bradu – Suseni – Gliganu de Sus – Bârlogu – Negrași – Mozăceni – limita Județul Dâmbovița, L = 58,320 km.
CITEȘTE ȘI: Argeșul pe primul loc. Aparatură de peste 1,7 milioane euro, la spitalul de Boli Cronice și Geriatrie “Constantin Bălăceanu Stolnici”
-Elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investiții “Drum expres A1- Pitești-Mioveni” în parteneriat cu CNAIR.
-Creșterea eficienței energetice – Centrul Școlar de Educație Incluzivă Sfântul Stelian, corp1, Costești.
-Restaurarea Castrului Roman Jidova.
Pentru toate cele 9 spitale din subordinea Consiliului Județean Argeș au fost depuse la finanțare proiecte privind investiții în sistemele informatice și în infrastructura digitală.
CITEȘTE ȘI: Argeșul are un secret ascuns legat de unele biserici! Puțini cunosc acest lucru!
Totodată, sunt în curs de elaborare sau actualizare 14 proiecte pentru care se vor depune cereri de finanțare în perioada 2024-2025 și care vizează:
-Programul Transport 2021-2027: Îmbunătățirea conectivității secundare rutiere – Proiecte de investiții situate pe secțiuni din afara rețelei TEN –T: Proiectare etapa II si execuție de lucrări pentru obiectivul de investiții: DRUM EXPRES A1 – PITEȘTI – MIOVENI, în parteneriat cu CNAIR.
CITEȘTE ȘI: Decizie de ultimă oră în privința Casei Județene de Pensii Argeș. Ce a decis ministrul Muncii, de urgență!
-Programul de Sănătate 2021-2027: Investiții în infrastructura publică a ambulatoriilor unităților sanitare/structurilor sanitare publice – dotare:
-Spitalul de Pediatrie Pitești – dotarea laboratorului de analize si a laboratorului de radiologie si imagistica medicala.
-Spitalul Județean de Urgenta Pitești – dotarea ambulatoriului integrat.
-Spitalul de Boli Cronice Călinești – dotarea laboratorului de radiologie si imagistica medicala.
CITEȘTE ȘI. Anunțul momentului în România. Ce se întâmplă cu pensiile private ale oamenilor
Programul de Sănătate 2021-2027: Investiții în infrastructura publică a laboratoarelor de genetică și de anatomie patologică pentru diagnosticul cancerului în vederea tratamentului personalizat în funcție de profilul tumoral identificat: Spitalul Județean de Urgență Pitești – „Dotarea cu echipamente a laboratorului de anatomie patologică din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești”.
CITEȘTE ȘI. Data când primesc beneficiarii cardurilor sociale, cei 250 de lei, în luna iunie
Administrația Fondului pentru Mediu în cadrul “Programului privind cresterea eficientei energetice si gestionarea inteligenta a energiei in cladirile publice” – Reabilitarea si Eficientizarea Energetică la Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș”.
CITEȘTE ȘI. Documentul secret care îți umflă la maxim pensia după recalculare. Seniorii habar nu au asta!
Programul Național de Investiții în Infrastructura Unităților Spitalicești – program multianual, derulat prin MIPE:
Spitalul de Pediatrie Pitești -„Eficientizare Energetică a Spitalului de Pediatrie Pitesti“.
CITEȘTE ȘI. Județul din România, campion la recalcularea pensiilor. Ce trebuie să primească acești români, de la poștași?
Spitalul de Psihiatrie „Sfânta Maria” Vedea – ”Amenajare corp clădire spital existent, conform normativelor în vigoare, și extindere corp clădire spital în regim S+P+2E parțial Spital de Psihiatrie „Sfânta Maria” Vedea”.
Spitalul de Psihiatrie „Sfânta Maria” Vedea-„Eficientizare Energetica Pavilion 1”.
Programul Regional 2021-2027: Promovarea dezvoltării integrate și incluzive în domeniul social, economic și al mediului, precum și a culturii, a patrimoniului natural, a turismului sustenabil și a securității în zonele urbane:
Muzeul Județean Argeș -„Conservarea și punerea în valoare a Schitului Buliga”.
„Amenajarea spațiilor adiacente – curte interioara și drumul de acces din cadrul Muzeului Județean Argeș”.
„Cale de acces mecanizată Cetatea Poenari”.
„Amenajare expoziționala Muzeul Județean Argeș”.
Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.