La Câmpulung se construiește cel mai tare complex turistic. Primăriţa, Elena Lasconi a precizat că, pe Șoseaua Naţională, pe strada Morii, un investitor vrea să dezvolte o afacere. Culmea, una care, aşa după cum spune aceasta, va aduce mulţi turişti în zonă.
CITEȘTE ȘI. Cum se vede Câmpulungul din avion și dronă
La Câmpulung se construiește cel mai tare complex turistic
Aşa după cum a subliniat primărița, un investitor a prezentat în faţa Elenei Lasconi un proiect destul de important. Exact ca unul din străinătate.
Pentru a dezvolta această afacere, investitorul are nevoie de apă curentă. Iar cum rețeaua este foarte veche, primăriţa Elena Lasconi vrea să se refacă reţeaua de aducţiune a apei potabile, care acum este destul de veche.
Este vorba despre un complex turistic pe care, investitorul respectiv doreşte să-l ridice la Câmpulung.
Pentru a-i asigura respectivului toate beneficiile, primăria alături de societatea Edilul CGA, va reface reţeaua de apă şi canal, pe banii societăţii furnizoare de servicii.
La Câmpulung se construiește cel mai tare complex turistic
În ceea ce priveşte reţeaua cea nouă, primăriţa a spus ca nu s-au facut branşamente de către populaţie. Iar dacă se va rezolva şi asfaltarea, va fi destul de greu ca polpulatia să se mai branşeze la noua conductă.
Ţinutul Munteniei reprezintă o minunată îmbinare de frumuseţii şi bogăţii naturale. Aici se întâlneşte un relief clădit armonios, o floră şi o faună cu mare diversitate de specii şi formaţiuni geologice valoroase.
Astfel, peisajele inedite ale crestelor şi culmilor carpatice şi subcarpatice, însoţite de cele ale dealurilor şi câmpiilor, permit contactul arealelor unor plante şi animale, caracteristice regiunilor din sudul şi estul Europei, pe când în unele sectoare condiţiile microclimatice au favorizat păstrarea de specii caracteristice epocilor reci, glaciare.
Variaţia reliefului, a tipurilor de sol şi a climei a determinat şi o vegetaţie deosebită. Astfel, în zona montană (de la 2.000 m în sus) se află pajiştile şi tufărişurile alpine: remarcându-se tufărişurile de jnepennişuri, dar şi alte plante pitice, de origine artic-alpină: salcia alpină, garofiţa pitică, toporaşul alpin, floarea de colţ şi garofiţa Pietrei Craiului. Continuarea o găsiți AICI.