Astăzi, la Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii Spiru Haret din Campulung Muscel a avut loc deschiderea oficială a anului universitar 2016-2017.
Studenţii, masteranzii, profesorii universitari, dar şi alţi invitaţi, au participat la momentul festiv. Decanul facultăţii, Laurenţia Avram, a dat citire mesajului transmis de rectorul Universităţii Spiru Haret, apoi a dresat câteva cuvinte studenţilor din primul an, masteranzilor, dar şi invitaţilor. Decanul Laurenţia Avram, a precizat printre altele care este misiunea didactică a acestei instituţii de învăţământ superior: ”Misiunea didactică a instituţiei se identifică în formarea viitorilor specialişti-profesionişti în domeniul financiar-contabil, chemaţi să deprindă schimbarea, să o provoace, să o conducă. În fibra sa cea mai profundă, specialistul trebuie proiectat şi se impune a fi realizat ca om al schimbării, ca operator esenţial al dezvoltării, ca subiect al învăţării permanente, al studiului continuu. Baza materială în care se desfăşoară activitatea didactică a Facultăţii de Ştiinţe Economice a Universităţii Spiru Haret din Campulung Muscel este anume proiectată şi construită pentru activităţi specifice învăţământului superior; dispunem, astfel, de săli moderne de curs şi seminarii, laboratoare, aulă şi alte spaţii universitare, în suprafată de 2000 mp. Facultatea dispune de un corp didactic capabil să cultive în rândul celor peste 1000 de studenţi dorinţa de studiu sistematic, necesitatea de a participa la cercetări ştiinţifice, dorinţa de a prelua, selectiv, informaţia existentă şi de a crea informaţia nouă, pe care să o comunice în actele educaţionale”, a mai precizat decanul Laurenţia Avram.
Universitatea „Spiru Haret” este prezentă în Câmpulung Muscel încă din 1992. În anul 1998 din dorinţa de a promova învăţământul superior ca vector al dezvoltării comunităţii locale şi din nevoile sociale ale zonei, s-a înfiinţat Facultatea de Contabilitate şi Finanţe, care şi-a propus încă de la început să asigure calificările necesare pieţei, să dezvolte resursele umane, să realizeze un învăţământ superior dinamic, în măsură să asigure şi să integreze operativ, în planuri şi programe de învăţământ, cuceririle noi, semnificative pe plan mondial, ale cunoaşterii şi culturii, să asigure un învăţământ formativ, capabil să ofere viitorilor absolvenţi deprinderea de a-şi perfecţiona pregătirea de specialitate şi pe cea de cultură generală, să atingă şi să cunoască problemele comunităţii locale şi să contribuie la rezolvarea lor pe baza cercetării ştiinţifice.
De-a lungul anilor, Facultatea de Contabilitate şi Finanţe din Câmpulung şi-a atins obiectivele propuse şi a cunoscut un continuu progres, atât în ceea ce priveşte baza materială, cadrele didactice cât şi studenţii.