Din echipa de chirurgi care au efectuat aceste intervenții au făcut parte dr. Olariu Dan, medic primar și coordonatorul Blocului Operator, dr. Bidivenciu Daniel și dr. Nedelcu Adrian, medici specialişti, anestezia fiind asigurată de medici cu experiență din cadrul Secției ATI, dr.Galbenu Luminița și dr. Voican Gheorghe.
În timpul testării, au fost efectuate 5 intervenții cu grad de dificultate mediu, 4 colecistectomii și o pelviperitonită. Perioada medie de spitalizare a fost de 3 zile, toți pacienții fiind externați fără complicații.
Fără îndoială, chirurgia nu se poate face, la momentul actual, fără aparatură de top, cu tehnologie avansată, dovadă că și medicina argeșeană, prin Spitalul Județean, începe să se alinieze acestui deziderat.
https://www.youtube.com/watch?v=7Nr5T0IhyXE
Trecerea de la 2D la 3D poate fi definită prin PROFUNZIME, PRECIZIE, ÎNCREDERE și SIGURANȚĂ. Laparoscopia 3D îi oferă medicului chirurg posibilitatea să experimenteze o imagine a câmpului operator reală, permițând să se opereze în apropierea unor structuri vitale, cu ajutorul ochelarilor medicali 3D.
Dincolo de spectaculozitate, imaginile 3D full HD dau un plus de siguranță actului operator, ceea ce, în final, este în beneficiul pacienților prin reducerea perioadei de recuperare a acestora.
Sperăm ca tehnologia de ultimă generație 3D să poată fi folosită, curând, în permanență, în sălile Blocului Operator ale SJU Pitești. Vom reveni cu detalii.