15.7 C
Campulung Muscel
duminică, 8 septembrie, 2024

Lista benzinăriilor și stațiilor GPL care prezintă risc ridicat de incendiu

Alte Știri

Lista benzinăriilor și stațiilor GPL care prezintă risc ridicat de incendiu.

Într-o perioadă în care s-au constatat mai multe nereguli la stațiile GPL din România, e bine ca toți cei care au mașini cu instalații GPL montate să cunoască aceste aspecte. 

Informațiile au fost făcute publice de Registrul Auto Român (RAR).

O dată la 10 ani trebuie modificat rezervorul de GPL, informează RAR.
Perioada de 10 ani se calculează începând cu data rezervorului, care este inscripționată (poansonată) pe eticheta acestuia sau chiar pe rezervorul propriu-zis.
MARE ATENȚIE! Înlocuirea rezervorului se face în mod obligatoriu în unitățile autorizate de către Registrul Auto Român.
Acum aveți platforma la îndemână pentru ca anunțul dumneavoastră să apară în ziarul nostru. Puteți stabili singuri, durata apariției. E interesant nu? Trebuie doar să intrați pe ziaruldinmuscel.ro, la rubrica MICA PUBLICITATE, apoi să vă adăugați anunțul cu doar 3 lei.

Lista benzinăriilor și stațiilor GPL care prezintă risc ridicat de incendiu

„În cazul maşinilor echipate cu astfel de instalaţii, unul din cele mai importante pericole este degajarea accidentală de gaz din sistemul maşinii. Dacă în aer liber gazul s-ar dispersa mult mai uşor datorită curenţilor, în parcările subterane lucrurile nu stau la fel.
Gazul petrolier lichefiat este mai greu decât aerul şi, prin urmare, rămâne ca un nor invizibil şi inflamabil, în garaj. În cazul unei scurgeri în sistemul de combustibil, spre deosebire de metan. De exemplu, care este mai uşor decât aerul, iar dacă iese din rezervor se ridică şi este evacuat prin sistemul de ventilaţie. Nu are nimeni nimic cu maşinile GPL, sunt bune pentru mediu.
Dar trebuie să ne obişnuim ca atunci când regula interzice intrarea maşinilor care funcţionează cu gaz, să respectăm acest lucru”, a mai spus preşedintele ANPM.
Subliniind că maşinile GPL chiar sunt o soluţie salvatoare pentru reducerea poluării şi cheltuielilor pentru combustibil. Mai multe studii realizate la nivel european au arătat că gazul petrolier lichefiat poluează mai puţin decât benzina şi motorina. Având un proces de ardere mult mai curat decât al altor carburanţi din combustibili fosili. De asemenea, GPL nu conţine substanţe periculoase precum benzen, sulf sau plumb. Și are o ardere completă, fiind considerat cea mai bună variantă de alimentare. Cu 15% mai puţin poluantă decât benzina, potrivit unui comunicat al ANPM.

Ce a transmis RAR despre maşinile cu GPL:

„Conform reglementărilor naționale, un rezervor de GPL poate fi utilizat pentru o perioadă de 10 ani. Începând de la data fabricației acestuia, care este inscripționată (poansonată) pe eticheta acestuia sau chiar pe rezervorul propriu-zis.

După această perioadă, rezervorul trebuie să fie înlocuit cu un altul, identic cu cel inițial sau compatibil cu restul instalației montate pe autovehicul.

Înlocuirea se face obligatoriu în unități autorizate de RAR pentru montajul, revizia sau repararea instalațiilor GPL”.

Ce trebuie să faci după înlocuirea rezervorului GPL

După înlocuirea rezervorului, deținătorul legal sau un reprezentant legal al acestuia trebuie să prezinte autovehiculului la una dintre reprezentanțele RAR, cu programare prealabilă, pentru înscrierea în cartea de identitate a vehiculului (CIV) a datelor de identificare ale noului rezervor, în baza certificatului de calitate și garanție a lucrării, eliberat de unitatea care a efectuat lucrarea, precizează Registrul Auto Român.

La prezentarea la RAR se verifică corectitudinea montajului și se face o verificare a emisiilor poluante la funcționarea cu benzină și la funcționarea cu GPL.

Ultimele Știri

VIDEO din orașul lui Lasconi. Aici locuiește un celebru medic cu apucături ciudate

VIDEO din orașul lui Lasconi. Aici locuiește un celebru medic cu apucături ciudate. Nici nu se poate descrie în...

Alte știri din aceeași categorie