2.4 C
Campulung Muscel
joi, 21 noiembrie, 2024

LIVE text. Ședință de urgență. Aghiotanții Elenei Lasconi au intrat în drepturi revoluționare!

Alte Știri

LIVE text. Ședință de urgență. Aghiotanții Elenei Lasconi au intrat în drepturi revoluționare! Alin Vlădău, a preluat conducerea ședinței publice. Elena Lasconi este în concediu de odihnă.

A venit doar la învestirea viceprimarului. De atunci nu a mai trecut pe la primărie. Alin Vlădău le-a cerut consilierilor locali să vorbească doar 2 minute după ceas când au ceva de comentat.

CITEȘTE ȘI. Se organizează un super PARTY în primăria Câmpulung. Vedetele dau buluc la chef

Bogdan David s-a revoltat că nu este chemat fizic la comisii până acum acestea s-au făcut în online. A spus că le atacă dacă mai continuă așa.

Ioana Marcu și-a dat demisia pentru că va sta un mandat city manager. Bazinul de înot reprezintă cea mai mare problemă, aceasta s-a închis pentru că nu va mai funcționa în administrarea celor de la Edilul CGA. Bazinul de înot este pe pierde.

CITEȘTE ȘI. Primăriile care vă lasă fără PERMIS, într-o secundă pe DN 73, Câmpulung – Pitești

Andreea Ionescu a rămas în locul Elenei Lasconi. Verbal de zburlește la cei care comentează. Norris Măgeanu și Bogdan David și-au permis să îi tragă la rost de ce nu sunt chemați la primărie.

Consilierii locali au votat ca locul Ioanei Marcu din Consiliul Local să rămână liber. Primăria Câmpulung are de restituit suma de aproape 42.000 de lei autorității care a lucrat pe fonduri europene. Prin proiect primăria trebuia să înființeze 10 firme noi, au fost doar 4 și s-au pierdut banii pe traseu.

CITEȘTE ȘI. Evenimentul așteptat cu sufletul la gură. Când se deschide Târgul de Crăciun

Excedentul primăriei Câmpulung este de 18 milioane de lei, iar de aici se iau bani pentru pierderea cu proiectul pe fonduri europene. Au fost trași 1 milion jumate din proiect.

Marinică Fologea susține că primăria Câmpulung nu a ajutat oamenii să își facă firme pe bani din acest proiect. Partenerii au fost selectați prin procedură publicată pe site. Consilierul Alexandru Hagi susține că e greu să faci firme, fără un calcul în prealabil. Cele 4 firme funcționează. Loredana Năstase a întrebat-o pe Violeta Iarca, directorul economic al primăriei de ce nu s-a promovat acest proiect pentru că soțul unei angajate din primărie și-a făcut o firmă cu ATV-URI.

CITEȘTE ȘI. Rocadă, în familie, la Rociu. Tatăl a revenit din deputăție la primărie

Norris Măgeanu susține că s-au atras puțini bani în acest proiect, pentru că nu a fost promovată. În concluzie după cifre se vede că nu a avut succes.

Directorul economic, Violeta Iarca spune că subvenția a fost de 25 mii de euro pentru persoanele care locuiesc în zonele marginalizate. Aceasta a fost un criteriu foarte strict.

Andrei Dobrescu spune că se dorește închiderea acestui Bazin de Înot. Acum s-a pus lacătul pentru mentenanță și nu este corect pentru cetățenii orașului din Câmpulung Muscel.

Alin Vlădău susține că se depun eforturi foarte mari ca acest Bazin de Înot să supraviețuiască. Se investesc mulți bani pentru reparații.

CITEȘTE ȘI. Alin Vlădău este noul viceprimar al Câmpulungului. De la magazin a prins rădăcini în primărie! Ce avere are?

Ciprian Neculăescu spune că a făcut o campanie în Facebook ca să nu fie închis. Merge des la bazin cu copiii și știe că nu poate fi pe profit, fiind o activitate sportivă care nu produce. Edilul CGA a devenit furnizor regional de apă – canal și nu mai poate gestiona această activitate.

Norris Măgeanu susține că demersurile administrație locale în privința acestui Bazin de Înot nu au viziune. Bazinul de Înot produce 13.000 de lei pe lună, pentru că nu este promovat. Nu este prins în niciun proiect de dezvoltare.

CITEȘTE ȘI. De meserie viceprimar. La Mihăești alături de tatăl primar, trei mandate. Acum cu fiica primar, timp de 2 mandate

Marinică Fologea spune că nu există personal specializat la Bazinul de Înot. Din acest motiv funcționa prost. Nu există niciun act administrativ prin care să fie mutat Bazinul de Înot de la o administrare la alta. Contractul cu Edilul CGA a expirat din luna octombrie, din acest motiv nu e nimeni în sală.

Alin Vlădău spune că a fost semnată o petiție de 1500 de oameni că Bazinul de Înot să nu fie închis dar aceștia nu au mers Aici ca acesta să funcționeze. Sunt părinți cu copii cu probleme de sănătate care beneficiază de acest bazin.

CITEȘTE ȘI. Comuna celebră din Argeș care îl găzduiește pe cel mai bătrân om din România

Bogdan David susține că Usr-istii au vrut să închidă acest Bazin de Înot la sfârșitul anului 2023 iar Opoziția a făcut tam-tam și s-au oprit aceste demersuri. Consilierul local așteaptă să vadă organigrama ADP-ului după mutarea acestui Bazin de Înot.

Acest proiect este incomplet și Bogdan David se abține să voteze. Dorește să afle când se va deschide acest bazin. Alin Vlădău a spus că se va deschide în data de 11 noiembrie.

Georgel Mădulărea susține că acest bazin să funcționeze. Psd-istii nu vor vota acest proiect pentru că nu au personal specializat și e un pericol public.

CITEȘTE ȘI. Amfitrionul celor mai șmechere evenimente din Câmpulung Muscel a revenit în politica plaiurilor natale

Violeta Iarca spune că cheltuielile sunt de peste 1 milion iar încasările sunt de 188.000 lei. Banii pentru întreținere vin de la bugetul local prin cei de la ADP pentru că așa prevede legea.

Norris Măgeanu spune că Bazinul de Înot este plimbat că un cartof fierbinte de la o instituție la alta. De 4 ani merge prost, iar dacă consilierul local îl are 6 luni pe mâna le arată celor de la USR cum se face treabă.

Loredana Năstase le cere câți oameni au intrat în Bazinul de Înot în 2024. Lucrează în învățământ și poate ajuta, pentru că nu avem nimic în orașul acesta în afară de acest bazin și trebuie rentabilizat.

CITEȘTE ȘI. ARGEȘ. Aproape 3 km de drum asfaltat de Consiliul Județean!

Bogdan David are temerea că va da Bazinul de Înot unui operator privat și că trebuie dat celor de la ADP cu un contract pe 10 ani și trebuie dat pe profit.

Ionel State spune că Edilul CGA nu îl mai poate administra și atunci când l-a avut pe mâna nu au fost probleme.

Viceprimarul Alin Vlădău le propune consilierilor locali o vizită la Bazinul de Înot.

Proiectul a fost votat chiar dacă Opoziția s-a abținut. La proiectul 4 de pe ordinea de zi privind ajustarea tarifelor percepute de operatorul Financiar Urban care este pe pierde cu societatea și a pierdut mai multe zone s-a înscris Marinică Fologea care a spus că e proiectul în regulă.

CITEȘTE ȘI: Pas important pentru Laboratorul de Radioterapie de la Spitalul Județean

Taxa de gunoi trebuie aplicată la numărul de locuitori, costul de transport la tona de gunoi nu este publică iar de aici poate fi dată o sumă mare pentru gunoi jos, spune Bogdan David.

Prețul pentru gunoi a crescut de la 11 lei la 18 lei într-o perioadă scurtă. Viceprimarul Alin Vlădău spune că Elena Lasconi a fost împotrivă la aceste scumpiri singurul primar din Argeș la acea vreme.

Viceprimarul Alin Vlădău a inventariat toate ghenele de gunoi din Câmpulung Muscel și nu se colectează selectiv.

Este o mare problemă cu ce aruncă câmpulungenii la ghenele de gunoi. Comercianții aruncă deșeurile la tomberoanele persoanelor fizice. În scurt timp se vor monta camere de supraveghere la toate ghenele din oraș pentru disciplină.

Ședința de urgență a durat aproape două ore fără diverse.

CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Consiliul Județean Argeș a achiziționat 45 de microbuze electrice școlare

Consiliul Județean Argeș a achiziționat 45 de microbuze electrice școlare. Primele cinci microbuze școlare au ajuns în școli. Educația...

Alte știri din aceeași categorie