-2 C
Campulung Muscel
vineri, 22 noiembrie, 2024

Locurile foarte aproape de Câmpulung, unde se vând pe bandă rulantă cei mai demențiali cozonaci de casă

Alte Știri

Locurile foarte aproape de Câmpulung, unde se vând pe bandă rulantă cei mai demențiali cozonaci de casă. Acest desert nu este deloc ușor de făcut, dar rezultatul este spectaculos și merită tot efortul, mai ales că este nelipsit din orice meniu tradițional de la masa de Paște.

Pentru o rețetă de cozonac spectaculoasă, trebuie să respecți câțiva pași și câteva tehnici pe care le vei găsi mai jos. Fie că îți place cozonacul cu mac, cu nuci sau rahat, aluatul va fi același la majoritatea rețetelor.

Totul începe cu câteva ingrediente simple. Pentru cei care nu doresc să îi pregătească îi pot cumpăra cu ușurință din târgul de la Lerești sau de la Rucăr. Aici vine o doamnă, cu mulți cozonaci de casă pentru a-i vinde, din altă parte a județului Argeș.

Locurile foarte aproape de Câmpulung, unde se vând pe bandă rulantă cei mai demențiali cozonaci de casă

Aceștia se vând pe bandă rulantă, imediat dar se pot face și comenzi pentru diferite evenimente. Un cozonac de casă costă 40 de lei iar un chec 30 de lei. Doamna care îi aduce poate fi găsită sâmbăta în târgul de la Voinești iar duminica în târgul de la Rucăr.

Istoria cozonacului poate fi urmărită până în perioada medievală. Oamenii din Europa de Est au început să coacă un aluat care includea ouă și unt în timpul sărbătorilor importante precum Paștele și Crăciunul. Pâinea dulce se făcea cu făină, unt, zahăr și ouă, apoi era umplută cu fructe sau nuci.

Rețeta a evoluat și s-a răspândit în toată regiunea, devenind o parte importantă a tradițiilor culinare, mai ales în România.

CITEȘTE ȘI. Produsele începând de Azi, la rafturile LIDL. Prețul e aproape la jumătate și va fi coadă în toate magazinele din țară

Cea mai clasică rețetă de cozonac este cea cu nuci și cacao. Totul începe cu făină cernută, puțină drojdie, astfel încât cozonacul să crească pufos, lapte călduț, gălbenușuri de ou, ulei de floarea soarelui, zahăr și esență de rom.

Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei, iar umplutura deja pregătită. Nucile se sparg și se toacă mărunt, apoi se amestecă cu albușurile ouălor bătute spumă cu zahăr. Se adaugă cacao pentru a obține o cremă groasă.

CITEȘTE ȘI. ALERTĂ. Ce s-a întâmplat cu produsele lactate de la piața centrală din Câmpulung

Între timp, se pregătește aluatul, iar cea mai importantă parte este dospitul și frământatul. Se spune că aluatul trebuie frământat măcar 30 de minute. El trebuie bătut de blatul de lucru, astfel încât glutenul să se dezvolte și să obții un cozonac pufos, care se desprinde în fâșii.

CITEȘTE ȘI. Unde se mănâncă cele mai bune pateuri cu brânză într-o celebră comună din județul Argeș

Și untul joacă un rol important aici. Trebuie să fie cât mai gras, ca aluatul să fie foarte pufos. După ce totul a dospit într-un loc călduț și ferit de curenți, aluatul se împarte în patru bucăți egale. Se vor transforma în doi cozonaci împletiți.

CITEȘTE ȘI. Unde se mănâncă în Câmpulung Muscel cei mai delicioși și suculenți Mici de Dedulești?

Se bag la cuptor după ce au fost unși cu puțin ou bătut, ca să capete o culoare arămie și o coajă crocantă. Dacă vrei o coajă și mai crocanta, poți presăra puțin zahăr deasupra cozonacilor.

Ultimele Știri

ALINA GORGHIU. La anul de ziua partidului, când împlinim 150 de la fondarea PNL vom sărbători cu un președinte liberal al României!

ALINA GORGHIU. La anul de ziua partidului, când împlinim 150 de la fondarea PNL vom sărbători cu un președinte...

Alte știri din aceeași categorie