Lovitură puternică pentru patronii sălilor cu jocuri de noroc din Câmpulung. Acestea ar putea fi interzise în localitățile cu mai puțin de 5.000 de locuitori.
Iar în orașele mari nu ar mai trebui să existe la parterul blocurilor ori la o distanță mai mică de 300 de metri una de alta.
Lovitură puternică pentru patronii sălilor cu jocuri de noroc din Câmpulung
A fost depus un proiect de lege cu aceste prevederi, iar inițiatorii își doresc să diminueze impactul pe care jocurile de noroc îl au asupra celor care le practică. Acum, astfel de săli sunt la tot pasul și cel mai adesea sunt pline.
În localitatea Câmpulung, pe o distanță de aproximativ 300 de metri, am numărat șapte săli cu jocuri de noroc. Pline tot timpul, spun locuitorii din zonă.
Angajată păcănele: Sunt oameni care joacă sume mici și unii, nu toți, care joacă sume mai mari.
Reporter: Am văzut că sunt și foarte multe săli aici în jur. Cum aleg unde vin?
Angajată păcănele: Depinde care le place, sau le încearcă pe toate și la aia unde câștigă, la aia rămâne.
Există săli de jocuri și în localități mai mici. Unele au program non-stop.
În România, funcționează peste 11.000 de agenții de pariuri sportive și 73.000 de aparate mecanice, cunoscute sub numele de “păcănele”.
USR a depus un proiect legislativ pentru a diminua amploarea acestui fenomen. În orașele cu 5.000 de locuitori n-ar trebui să mai existe aceste sali de jocuri, iar în localitățile mai mari să fie interzise în clădiri rezidențiale, inclusiv în spatiile comerciale de la parter. În plus, să fie mai răsfirate, la minimum 300 de metri distanță față de următoarea.