În urma celor 40 de percheziţii efectuate de poliţiştii din Argeş în această dimineaţă, 37 de percheziţii domiciliare şi 3 la societăţi comerciale de prelucrare a materialului lemnos, în comunele Bughea de Sus, Albeştii de Muscel şi Rucăr, aceştia au ridicat 3 autoutilitare, 29 de atelaje hipo, 54 de motoferăstraie, 11.500 de lei, 3.500 de euro, cantitatea de 40 mc lemn în valoare de aproximativ 14.800 de lei şi 9 mc cherestea în valoare de aproximativ 6.300 de lei de la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, tăinuire la furt de arbori şi complicitate la furt de arbori.
De la primele ore ale zilei, poliţiştii argeşeni, sub coordonarea comisarului şef Gheorghe Ciolan, comandantul Poliţiei Câmpulung şi a adjunctului acestuia, comisarul şef Marius Şendroiu, au descins la 40 de locaţii, în zone greu accesibile din comuna Bughea de Sus, şi în Albeştii de Muscel şi Rucăr.
Poliţiştii sprijiniţi de mascaţi din cadrul IPJ Argeş şi de la IJJ Argeş, au intrat peste cei bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, tăinuire la furt de arbori şi complicitate la furt de arbori.
Urlete, strigăte, boceli, asta au primit la intrarea în case, dar de la soţiile celor căutaţi. Acţiunea coordonată de comisarul Gheorghe Ciolan a avut efectul scontat, astfel că la locaţiile vizate au fost găsite 54 de motoferăstraie, 11.500 de lei, 3.500 de euro, cantitatea de 40 mc lemn în valoare de aproximativ 14.800 de lei şi 9 mc cherestea în valoare de aproximativ 6.300 de lei.
Au mai fost confiscate ridicat 3 autoutilitare şi 29 de atelaje hipo.
Poliţiştii, jandarmii, procurorii şi reprezentanţii Ocolului Silvic au mers în fiecare locaţie vizată pentru a percheziţiona fiecare colţişor, însă în mai multe locaţii din Bughea de Sus, oamenii suspectaţi nu se aflau acasă. Se presupune că erau tot în pădure, pentru a practica acelaşi lucru pe care l-au făcut şi până acum, însă acasă, au fost găsite destule probe pentru a demonstra vinovăţia acestora. La una dintre locaţii, proprietarul locuinţei chiar a negat faptul că ar avea vreo vină în ceea ce este acuzat.
Conform poliţiştilor, în perioada octombrie 2016 – martie 2017 s-ar fi tăiat ilegal peste 5200 de arbori, adica 1235 metri cubi, în valoare de peste 163.000 de lei. Ulterior copacii ar fi fost transportati, prelucrati si vânduţi. O parte dintre arbori erau în gospodariile celor vizați.
24 de persoane au fost conduse la sediul Poliţiei Municipiului Câmpulung pentru audieri. O parte a acetora, adică 11 au fost reţinuţi pentru 24 de ore.
La acţiune au participat reprezentanţii direcţiei operaţiuni speciale Piteşti, ai Inspectoratului de Jandarmi Argeş, garda Forestiera Ploieşti, Direcţia Silvică Argeş Ocolul Silvic Câmpulung, însă sprijiul principal a fost Poliţia Câmpulung sub coordonarea directă a comisarului şef Gheorghe Ciolan, comandantul Poliţiei Municipale.