Incendiul de vegetație uscată izbucnit în comuna Arefu, în vecinătatea Cetății Poienari este sub control.
S-a acționat pentru lichidarea incendiului și monitorizarea situației, inclusiv pe timpul nopții, iar în această dimineață au fost suplimentate forțele și mijloacele de intervenție.
La fata locului intervin peste 100 de pompieri din cadrul ISU Argeș, care acționează cu mijloace de primă intervenție, pentru limitarea și lichidarea incendiului. Alături de aceștia, au sosit în sprijin forțe de la ISU Teleorman, ISU Brașov, ISU Sibiu, ISU București – Ilfov, ISU Prahova și USISU Ciolpani (peste 100 de pompieri).
S- a realizat recunoașterea de către elicopterul IGAV urmând să se acționeze cu ajutorul dispozitivului Bumbi Bucket.
Nu au fost înregistrate victime sau alte situații care să genereze probleme deosebite.
În acest moment evenimentul este în dinamică, urmând ca în funcție de evoluția acestuia, să revenim cu noi informații.
Reamintim faptul că duminică în jurul prânzului, un incendiu a izbucnit la Cetatea Poienari. Iniţial au intervenit în forţă 3 autocamioane şi 2 autospeciale de primă intervenţie şi un echipaj Smurd.
Incendiu de vegetație în comuna Arefu, s-a manifestat pe o suprafață de 500 mp, cu multiple focare, în vecinătatea Cetății Poienari.
La faţa locului intervenit peste 50 de pompieri care au acționat cu mijloace de primă intervenție pentru limitarea și lichidarea incendiului. Alături de aceștia, au sosit în sprijin, 14 jandarmi.
Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost ridicată capacitatea operațională, astfel încât forţe suplimentare să ofere sprijin colegilor aflați deja în teren.
Totodată, un elicopter, dotat cu sistem Bumbi Bucket, a fost solicitat pentru efectuarea recunoașterilor din aer și utilizarea acestuia la operațiunea de stingere.
De asemenea, pentru ca intervenția să nu afecteze turiștii aflați în zonă, s-a luat măsura evacuării acestora. Nu au fost înregistrate victime sau alte situații care să genereze probleme deosebite.
Bucăți de rocă incandescentă sunt în pericol de a se prăbuși pe drumul național. Din această cauză, turiștii sunt rugați să evite această zonă, în acelasi timp accesul către Cetatea Poienari fiind stopat.
La acest moment misiunea este în dinamică, accesul în zonă fiind restricționat de către poliție.
În prezent ruinele cetății sunt amenajate ca obiectiv turistic și sunt vizitate de turiști români și străini.
De la nivelul cetății se pot admira priveliștile frumoase ale văii Argeșului.
Pentru a se urca la cetate s-a construit, în zilele noastre, o scară de beton, dotată cu balustrade, cu 1480 de trepte.