O sută de argeșeni au fost consultați GRATUIT de mai mulți medici. Campania „Sănătate pentru sate”, desfășurată de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale a ajuns sâmbătă, 07 octombrie 2023, în localitatea Galeșu, din județul Argeș.
În cadrul acțiunii, 100 de persoane au fost consultate gratuit de medici specialiști. Mai precis în urologie, medicină internă, pediatrie, cardiologie, gastroenterologie, oftalmologie, psihiatrie adulți și psihiatrie pediatrică. Pe lângă aceste consultații, pacienții au mai beneficiat de investigații EKG și ecografie abdominală. În urma consultațiilor, medicii au depistat pacienți cu patologii severe.
Dănuț Prună, voluntar coordonator la Paraclisul Catedralei Naționale, a menționat: “De această dată am vizitat o comunitate îmbătrânită. M-a bucurat faptul că la această activitate mai multe persoane au aflat de problemele de sănătate cu care se confruntau și astfel au preîntâmpinat agravarea acestora.
Acum aveți platforma la îndemână pentru ca anunțul dumneavoastră să apară în ziarul nostru. Puteți stabili singuri, durata apariției. E interesant nu? Trebuie doar să intrați pe ziaruldinmuscel.ro, la rubrica MICA PUBLICITATE, apoi să vă adăugați anunțul cu doar 3 lei.
O sută de argeșeni au fost consultați GRATUIT de mai mulți medici
Este o activitate foarte utilă pentru mediul rural. Deoarece vârstnicii ajung tot mai greu la medicii specialiști din marile orașe. Mă bucură faptul că de la o activitate la alta medicii specialiști sunt prezenți în număr din ce în ce mai mare. Că am reușit să readucem campania «Sănătate pentruSate» la nivelul la care era înainte de pandemie. Anul trecut am reușit să mărim numărul activităților, iar anul acesta deja l-am dublat.”
Dr. Camelia Sărăţeanu, medic gastroenterolog, a vorbit despre afecțiunile identificate la pacienţii examinați în cadrul campaniei: „Pacienții consultați astăzi, predominant vârstnici cu multiple comorbidități, cu afecțiuni cardiace precum fibrilație atrială (frecventă), angine pectorale, valvulopatii, hipertensiune arterială, etc.
De această campanie au beneficiat peste 14.000 de persoane
Ca și patologie gastrointestinală: litiază biliară, steatoză hepatică în diferite grade, patologie gastrică și afecțiuni ale colonului. De asemenea, au fost depistate ecografic multiple formațiuni chistice hepatice și renale.
În sfera urologică au fost examinați pacienți cu adenom de prostată și paciente cu incontinență urinară. Comunitatea din Galeșu a primit cu multă bucurie şi entuziasm întreaga echipă de medici și voluntari, fiind prezentă în număr mare la aceste consulturi de specialitate.”
Georgiana – Alina Diaconescu, medic primar psihiatrie pediatrică, a adăugat: „La campania de azi din Galeșu majoritatea copiilor care au venit au prezentat întârziere în dezvoltarea limbajului expresiv. Dislalie și comportament opoziționist. Este important ca părinții să se adreseze medicului de psihiatrie pediatrică pentru a putea detecta în stadii incipiente afectări cognitive, de limbaj sau comportamentale. Expunerea ridicată la mijloacele tehnologice moderne este principala cauză a problemelor apărute în sfera psihiatrică pediatrică cu implicații majore în afectarea creierului pe termen lung.”
Acum aveți platforma la îndemână pentru ca anunțul dumneavoastră să apară în ziarul nostru. Puteți stabili singuri, durata apariției. E interesant nu? Trebuie doar să intrați pe ziaruldinmuscel.ro, la rubrica MICA PUBLICITATE, apoi să vă adăugați anunțul cu doar 3 lei.
O campanie susținută de preotul din parohia Galeșu
Printre cei care au susținut această inițiativă s-a numărat preotul din parohia Galeșu, precum și autoritățile locale.
Preot paroh Victor Nicolae Eftimie, parohia Galeșu, județul Argeș ne-a declarat: „Îi mulțumim bunului Dumnezeu că astăzi un grup de medici cu suflet mare au poposit în parohia Galeș pentru a aduce “sănătate pentru sate” așa cum se numește și campania demarată de Patriarhia Română.
Este o bucurie și o mulțumire pentru sătenii noștri care, ca și muntele sub poala căruia trăiesc, sunt obișnuiți să îndure vitregiile naturii. Dar și ai anilor fără să se plângă. Fără să apeleze la serviciile medicale care de cele mai multe ori sunt prea departe sau greu accesibile. Astăzi, doctori fără de arginți au poposit în parohia noastră. Și au pus început de tămăduire sătenilor obidiți de muncă, drept pentru care îi mulțumim lui Dumnezeu și lucrătorilor Săi!”
Campania „Sănătate pentru Sate” se desfășoară în baza unui protocol încheiat între Patriarhia Română și Ministerul Sănătății. Până în prezent, în cadrul campaniei „Sănătate pentru sate”, au fost organizate 102 acțiuni. Mai precis în județele Ilfov, Prahova, Maramureș, Argeş, Călărași, Giurgiu, Teleorman, Botoșani și Buzău. Astfel că, de această campanie au beneficiat peste 14.000 de persoane.