4.6 C
Campulung Muscel
vineri, 22 noiembrie, 2024

Peste 100 de persoane au participat la prima dezbatere publică organizată de ”Platforma România 100 Pitești Inovator”

Alte Știri

Săptămâna trecută, pe 20 iunie, Comunitatea locală ”Platforma România 100 Pitești Inovator” a organizat la Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” din Piteşti dezbaterea publică ”Cum să monitorizăm managementul public local?”

Speakerii evenimentului au fost: Dragoș Pîslaru, fost ministru al Muncii, Familiei și Protecției Sociale și consilier de stat pe probleme economice în Guvernul Dacian Cioloș; Dan Hodoş, consultant în management public și dezvoltare urbană, Ion Pătraşcu-managerul companiei IPAD şi Marius Gane-vicepreşedintele Federaţiei Române de Alpinism şi Escaladă şi primul argeşean care a urcat pe Everest, cel mai înalt vârf din lume.

Peste 100 de persoane (oameni de afaceri, profesori universitari, ingineri, economişti, studenţi) din Piteşti, Bucureşti şi Râmnicu Vâlcea (un grup de la comunitatea locală RO 100 Vâlcea) au luat parte la această dezbatere interactivă ce a durat peste două ore.

După cum a precizat fostul ministru Dragoş Pâslaru: „Problema cea mai mare pe care o are România este o problemă socială. România are un ţesut social complet disperat. Atât timp cât nu vom înţelege problemele celor din jurul nostru este foarte greu să progresăm ca ţară. Dihotomia între civic şi politic în România este foarte nefastă”.

Toţi cei prezenţi au subliniat ideea că este nevoie de o implicare mult mai mare a fiecărei comunităţi locale pentru ca România să se schimbe şi că de asemenea este necesară şi o implicare a elitelor din fiecare domeniu.

„Avem nevoie să ne coagulăm comunităţile”, a mai spus Dragoş Pîslaru.

Dan Hodos, expert în dezvoltare urbana şi coordonator al Comunităţii Locale Platforma România 100 – Pitesti Inovator, este de părere că: “fără o prioritizare potrivită a obiectivelor de dezvoltare şi fără o corelare corectă a acestor cu resursele şi sursele financiare necesare, vom avea în continuare o administraţie publică defectuoasă care nu-şi va satisface cetăţenii. Vremea managementului public local făcut „dup[ ureche” a trecut şi ineficienţa unor funcţionari publici angajaţi sau aleşi afectează comunitatea. A venit vremea unui plan de management pe termen mediu-lung care să satisfacă nevoile cetăţenilor de toate vârstele şi să le ofere acestora un oraş modern si prosper”.

În prezent, în ţară există 72 de comunităţi locale România 100.

Fondator al Platformei România 100, Dragoș Pîslaru a fost ministru al Muncii, Familiei și Protecției Sociale și consilier de stat pe probleme economice în Guvernul Dacian Cioloș. Este doctor în științe economice, antreprenor, analist și consultant economic cu experiență în domeniul reformelor structurale, dezvoltării locale și creșterii competitivității fiind manager general al companiei de consultanță strategică GEA Strategy & Consulting. Dragoş Pîslaru este absolvent al Facultății de Relații Economice Internaționale din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE), are un Master în Științe — Relații Internaționale obținut în cadrul London School of Economics and Political Science din Marea Britanie și o diplomă de studii ”Entrepreneurship — Case Study Centered Learning” obținută în cadrul Harvard Business School (iulie 2006).

 

Consultant în management public și dezvoltare urbană, Dan Hodoş este fost bursier în Ştiinţe Politice şi Administrative în Madrid, la Universidad Carlos III şi are studii la Yale şi Ecole Centrale Paris. Este fost consilier al primarului Piteştiului pe probleme de dezvoltare urbană, în prezent membru în echipa de dezvoltare a proiectului Smart City de la Primăria Alba-Iulia.

 

Inginer de profesie, Ion Pătraşcu este managerul companiei IPAD, cu sediul în comuna Lunca Corbului. IPAD este o companie ce oferă soluţii de automatizare şi design industrial, companie ce are 120 de angajaţi şi o cifră anuală de afaceri de câteva milioane de euro.

 

Unul dintre cei mai apreciaţi alpinişti români şi salvator montan în echipa Serviciului Public Salvamont Argeş, Marius Gane a făcut parte din prima expediție românească pe Everest, atingând vârful în ziua de 22 mai 2003. A fost desemnat de către Federația Română de Alpinism și Escaladă sportivul anului 2010 pentru escaladarea, în premiera românească, în data de 23 iunie 2010, a vârfului Denali (McKinley) din Alaska 6.200 m pe traseul West Rib. A făcut parte dintr-o echipă ce a realizat la 19 iulie 2013 o ascensiune a vârfului Nanga Parbat – 8.126 m din munții Himalaya (Karakorum) – Pakistan, versantul Rupal (cel mai abrupt versant din lume, 4.500 m înălțime), pe ruta Shell, fără sprijinul porterilor și al serpașilor, fără oxigen suplimentar. Din 2015 a fost ales vicepreședinte al Federației Române de Alpinism și Escaladă.

Ultimele Știri

Echipa PSD Argeș, la Mechrom Mărăcineni. Ne mândrim cu liderii mondiali în producția de componente pentru biciclete!

Echipa PSD Argeș, la Mechrom Mărăcineni. Ne mândrim cu liderii mondiali în producția de componente pentru biciclete! Echipa de...

Alte știri din aceeași categorie