0.5 C
Campulung Muscel
miercuri, 22 ianuarie, 2025

Povestea berii artizanale produsă în fabrică la Lerești ce poartă numele celebrului Bulevard Pardon

Alte Știri

Povestea berii artizanale produsă în fabrică la Lerești ce poartă numele celebrului Bulevard Pardon. Trei musceleni au investit un milion euro în singura fabrică de bere din județ. Fabrica au construit-o la Lereşti, în timp s-au instruit în domeniu, aşa că ei sunt berarii din Muscel.  Echipamentele sunt moderne aduse de la un producător de top din Austria.

CITEȘTE ȘI. Argeșul pe primul loc! S-a doborât recordul la câte apeluri s-au făcut la 112

„Berile artizanale Pardon sunt preparate în concordanţă cu reţetele vechi, tradiţionale, dar folosind tehnologie de ultimă generaţie. Respectând Legea Germană a Purităţii Berii din 1516 (care stipulează că berea poate fi fabricată folosind doar patru ingrediente: apă, orz, hamei şi drojdie de bere – n. red.), berile noastre sunt făcute cu apă de munte extrasă din izvoarele de la baza Masivului Iezer-Păpuşa, din zona Câmpulung Muscel“, spunea Daniel Dutca, unul dintre acţionarii com­pa­niei la deschiderea fabricii.

Încep cursurile GRATUITE de formare profesională în luna februarie 2025! Ce trebuie să știe toți doritorii!

Conceptul berii artizanale este bine dezvoltat în Statele Unite ale Americii şi în Belgia, de unde s-au inspirat şi tinerii antreprenori din România. Berea artizanală înseamnă capacităţi mici de producţie, reţete proprii, dar şi branduri nonconformiste.

La marginea comunei Lerești, aproape de Câmpulung, este fabrica de bere artizanală Pardon, creată la inițiativa a trei antreprenori locali. Astăzi, afacerea este condusă de Daniel Pană, inginer care și-a descoperit pasiunea pentru berărie începând de la zero, alături de un berar profesionist.

Ce înseamnă când vezi miei albi sau negri, de câteva zile, în primele luni ale noului an!

Fabrica produce șase rețete consacrate: Pils, Märzen, Helles, Weizen, American IPA și, mai nou, berea Carpathia, un pils bio creat la invitația lui Christoph Promberger, directorul nostru executiv.
Berea Pardon este nefiltrată și nepasteurizată, respectând Legea Germană a Purității Berii din 1516, folosind doar malț, hamei, drojdie și apa locală pură din Lerești. Și e bună! 😊
Daniel, originar din zonă, este dedicat atât artei berii, cât și comunității și naturii care l-au format. Iar berea Pardon este mai mult decât o băutură – e un tribut adus tradiției și locului (Pardon e și numele celei mai cunoscute artere din Câmpulung).

La ce prețuri se vând Bibilicile? Cum a ajuns carnea acestor înaripate să fie de lux, prin supermarketuri

Aceasta este doar una dintre savuroasele noastre întâlniri memorabile prin Munții Făgăraș pe care le-am inclus în albumul foto omonim lansat recent. Acesta surprinde natura și oamenii Munților Făgăraș. Oameni speciali care iubesc muntele și meșteșugurile păstrate de generații.

CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile  Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe Youtube pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

📷 Vlad Dumitrescu
Ultimele Știri

Doliu uriaș în fotbalul uriaș! După decesul lui Helmuth Duckadam, un alt fotbalist a plecat la Ceruri

Doliu uriaș în fotbalul uriaș! După decesul lui Helmuth Duckadam, un alt fotbalist a plecat la Ceruri. În cauză...

Alte știri din aceeași categorie