Credincioșii musceleni au participat în ziua de prăznuire a Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, la Sfânta Liturghie oficiată în biserica parohiei Sfântul Nicolae Popa Savu din municipiul Câmpulung Muscel, de către părintele Arhiepiscop Calinic, dimpreună cu un sobor de preoți și diaconi.
Înaltpreasfinția Sa a rostit, cu acest prilej, un cuvânt de învățătură dorind celor prezenți să aibă bucuria Sfântului Apostol Andrei, care a vestit fratelui său, Petru: „Am aflat pe Mesia, Care se tălmăcește Hristos”. După cum se ştie, toţi ucenicii Săi, deci şi Sfântul Andrei, au fost martori la minunile pe care le-a săvârşit Iisus, au ascultat învăţăturile pe care le-a rostit în faţa mulţimilor, însoţindu-l pe Mântuitorul pe toate drumurile Ţării Sfinte. A suferit alături de ceilalţi apostoli când Iisus Domnul a fost vândut, prins, judecat, chinuit şi răstignit pe Cruce. S-a bucurat când a aflat de minunea învierii şi L-a văzut pe Domnul înviat în prima zi, la opt zile şi în Galileea, când a primit porunca de a predica Evanghelia la toate neamurile.
În finalul slujbei, Înaltpreasfinția Sa a acordat distincția eparhială Crucea Basarabă, preoților slujitori: Maria Robert, Ion Cojocaru și Vitan Andrei Ovidiu, slujitori la această parohie, ca îndemn pentru continuarea activităților și programelor sociale, culturale și educative ale parohiei.
Biserica Sfântul Nicolae Popa Savu din municipiul Câmpulung Muscel se află în centrul municipiului, aflată în cartierul „Capul Bulevardului”.
Numele de Popa Savu vine de la un preot care a păstorit aici la sfârșitul secolului al XVII-lea și începutul secolului al XVIII-lea. Între anii 1860-1868 biserica a fost refăcută, ctitorii fiind trecuți în pisania din dreapta intrării. Pictura a fost executată de Mișu Pop din Brașov în 1864 și are o valoare artistică deosebită, fiind în ulei, iar sfinții sunt pictați în mărime naturală.
În ansamblul ei, arhitectura exeterioară este remarcabilă prin detaliile care se impun de la prima vedere.