Holcim România, unul dintre cei mai importanţi producători de ciment, betoane şi agregate, în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpulung, a realizat amenajarea izvorului de apă din parcul Kretzulescu.
Holcim Romania continuă proiectele de implicare socială dedicate comunităților locale din cadrul Planului 2030. Amenajarea izvorului din parcul Kretzulescu este al doilea proiect menit să ofere surse sigure de apă potabilă locuitorilor din zonele în care ne desfășurăm activitatea. În 2016, compania a investit 9000 Euro într-unproiect de foraj, prin care 40 de familii din cătunul Valea Lupului, jud. Bihor, beneficiază pentru prima dată de o sursă de apă potabilă curată și constantă.
„Prin proiectul de amenajare al acestui izvor am redat locuitorilor din Câmpulung, în condiții de siguranță, o sursă de apă potabilă, utilizată încă din secolul al XIX-lea, când medicul Nicolae Kretzulescu a construit în zonă ansamblul de clădiri cu destinație balneoclimaterică. Respectăm locurile și tradițiile și continuăm astfel demersurile noastre de a oferi comunității în care activăm o viață mai bună, mai sănătoasă și mai sigură”, a declarat Cornel Banu, Directorul fabricii de ciment Holcim din Câmpulung.
Proiectul, realizat de arhitecții musceleni Anca și Adrian Coșa, conservă atmosfera anilor 1800, respectând arhitectura zonei. Pentru construcția acestuia s-au folosit materiale precum: piatră de Albești, borduri de granit, pavaj de granit, piatră sfărâmată și lemn ecarisat – materiale specifice construcțiilor muscelene din vechi timpuri, multe dintre ele atestate în prezent ca monumente de arhitectură.
“Strategia noastră de dezvoltare durabilă, Planul 2030, vizează conservarea resurselor naturale și implicarea în proiecte menite să aducă schimbări în bine în comunitățile locale. Înzonele în care operăm, ne propunem să oferim comunităților acces la surse de apă potabilă. Proiectul de la Câmpulung redă locuitorilor orașului o sursă de apă bine-cunoscută și utilizată de localnici și contribuie totodată la conservarea moștenirii arhitectural-istorice a zonei”, arată Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabilă Holcim Romania.
Despre Holcim România
Holcim (România) S.A., care activează de peste 20 de ani în sectorul materialelor de construcții din România, deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare şi un terminal de ciment la Turda, 14 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi un terminal de ciment în Bucureşti și Turda. Holcim are aproximativ 800 angajați în România. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi website-ul companiei la și pagina de Facebook.
Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii între egali dintre Lafarge și Holcim în 2015. Având peste 180 de ani de experiență combinată, Grupul rezultat în urma fuziunii își propune să intre într-o nouă eră de tehnologii și inovații de vârf în industria materialelor de construcții, pentru a face față provocărilor secolului 21.