3.5 C
Campulung Muscel
vineri, 22 noiembrie, 2024

Raid – blitzkrieg – medicii de la spitalul municipal Câmpulung, în prigoană

Alte Știri

Raid – blitzkrieg – medicii de la spitalul municipal Câmpulung, în prigoană. Hmmm, greu de descifrat dar vom fi mai concreți la detalii.

La sfârșitul lunii septembrie, a avut loc un raid – blitzkrieg – al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Argeș. Instituție condusă de economistul Ionuț Gheorghiță (PNL), la spitalul municipal Câmpulung Muscel, scriu cei de la instituțiilestatului.ro.

Economiștii veniți în control au sancționat 11 medici cu amenzi contravenționale, majoritatea amenzilor fiind în cuantum de 6.000 lei/medic.

Acum aveți platforma la îndemână pentru ca anunțul dumneavoastră să apară în ziarul nostru. Puteți stabili singuri, durata apariției. E interesant nu? Trebuie doar să intrați pe ziaruldinmuscel.ro, la rubrica MICA PUBLICITATE, apoi să vă adăugați anunțul cu doar 3 lei.

Medicii susțin că au refuzat să semneze procesele-verbale de constatare a contravențiilor, întrucât nu li s-a asigurat dreptul la apărare.

Raid – blitzkrieg – medicii de la spitalul municipal Câmpulung, în prigoană

Se pare că au fost chemați – direct – să semneze procesele-verbale care erau deja întocmite, fără să li se permită să explice ce s-a întâmplat.

Aceștia s-au arătat revoltați față de poziția reprezentanților C.A.S., care nu au vrut să afle adevărul, să-i asculte și pe ei.
Economiștii s-au limitat la constatarea unor situații de fapt, pe moment. Fără să-și dorească să afle de ce s-a ajuns la situațiile de fapt respective și cine este – cu adevărat – de vină.

”Intransigenții” de la Casa de Asigurări de Sănătate – economiști, de meserie – s-au limitat la aplicarea legii ”în litera” ei. Fără să urmărească dacă faptele comise au avut consecințe și fără a se asigura că vina aparține medicilor.
Ce să înțeleagă un economist, orbit de dorința de a aplica sancțiuni, despre ”spiritul legii”. Despre ce a urmărit legiuitorul când a elaborat norma legală în materie.

Acum aveți platforma la îndemână pentru ca anunțul dumneavoastră să apară în ziarul nostru. Puteți stabili singuri, durata apariției. E interesant nu? Trebuie doar să intrați pe ziaruldinmuscel.ro, la rubrica MICA PUBLICITATE, apoi să vă adăugați anunțul cu doar 3 lei.

Ca exemplu, s-au aplicat amenzi contravenționale de 6.000 lei pentru inexistența/lipsa, la dosar, a adeverinței de salariat a pacientului. Asta în condițiile în care a fost inițiat proiectul prin care dispare dosarul cu șină.

OK, norma legală prevede această obligație – adică litera legii.

Amenzi contravenționale de 6.000 lei

În fapt, legiuitorul a impus existența acestui document, la dosar, pentru a se cunoaște/a exista dovada că pacientul respectiv are asigurare medicală. Și că decontarea serviciilor medicale/rețetelor de către C.A.S. s-a efectuat pentru o persoană care și-a plătit contribuția la asigurările de sănătate. Legiuitorul și-a dorit ca bugetul C.A.S. să nu fie utilizat de către persoane care nu au contribuit la acesta, care nu sunt asigurate – acesta este spiritul legii.

Medicii (cu care am discutat noi) susțin – fapt confirmat de procesele verbale de constatare a contravenției – că nu a existat niciun prejudiciu cauzat de lipsa acestor documente. Motiv pentru care nu li s-au imputat sume de bani ca prejudiciu cauzat bugetului C.A.S. – adică, ceea ce și-a dorit legiuitorul s-a realizat: bugetul C.A.S. nu a fost afectat.
Legea a fost respectată ÎN SPIRITUL EI.

Dacă pacienții respectivi au beneficiat de Concedii Medicale – e evident că erau angajați la firma la care a depus certificatul medical. Întrucât concediul medical ți-l iei de la serviciu, deci ești salariat/angajat.

Toți – cei 11 medici – vor contesta în instanță aceste procese verbale

Dacă nu ar fi fost asigurați și ar fi beneficiat de servicii medicale ori rețete compensate decontate de C.A.S., atunci s-ar fi calculat prejudicii constând în valoare necuvenită a acestor beneficii. Dar astfel de cazuri nu au fost constatate.

Mai mult, medicii au arătat că printre documentele ”de pe secțiile medicale” existau aceste ”adeverințe de serviciu”, dar că nu au fost atașate dosarelor.

Ar fi putut exista situații în care adeverințele respective au căzut din dosare, în timpul manipulării de către alte persoane, fără să fie culpa medicului. De ce să-l sancționezi pe medic?

Poate au fost sustrase, cu intenție, de persoane rău-voitoare, care au vrut să le facă rău medicilor.

Situații în care adeverințele respective au căzut din dosare?

Nu s-a făcut nicio analiză, nu s-au discutat aspectele constatate cu medicii împricinați, astfel încât, aceștia nici nu au știut ce s-a întâmplat în realitate, așa că nu au putut să se apere.

De asemenea, dacă exista bună-credință (nu dorința de a aplica, musai, amenzi) din partea economiștilor, le-ar fi permis medicilor să reconstituie dosarele, mai scriu cei de la institutiilestatului.ro.

Toți – cei 11 medici – vor contesta în instanță aceste procese verbale.
Revenim după soluționarea proceselor …

 

 

Ultimele Știri

ULTIMĂ ORĂ. Incendiu devastator în Stâlpeni. Ard trei case!

ULTIMĂ ORĂ. Incendiu devastator în Stâlpeni. Ard trei case! În urmă cu puțin timp a fost anunțat la 112...

Alte știri din aceeași categorie