Rețeta de brioșe care a devenit virală în Facebook. Este foarte colorată și delicioasă. Yummmyyyy. Brioșe cu brânză și lămâie cu afine acestea au întărâtat papilele gustative ale internauților. Rețeta este foarte simplu de făcut la tine acasă. Toate gospodinele au forme de brioșe la îndemână pentru că acestea sunt foarte simplu de găsit acum prin magazinele din cartier.
CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Chisăliță de prune. O delicioasă rețetă tradițională
Brioșe cu brânză și lămâie cu afine 💜 🧁
Ingrediente:
1/2 căni făină pentru toate scopurile
1/2 cană unt nesărat, înmuiat
1/4 cană zahăr granulat
1/2 linguriță extract de vanilie
Cremă de brânză de 8 oz, înmuiată
1/4 cană zahăr pudră
1 linguriță coajă de lămâie
1 lingură suc de lămâie
1 cană conserve de afine
1 cană de afine proaspete
1/2 cană glazură cu cremă de brânză mov
Felii lime și coajă de lămâie
CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Plăcintă cu mere pentru cele mai leneșe persoane
Indicații:
Încălzește cuptorul la 350°F (175°C). Aliniază o cutie de brioșe cu căptușeli de hârtie.
Într-un castron, amestecați împreună făina, untul moale, zahărul granulat și extractul de vanilie până când amestecul formează un aluat fraged.
Apăsați aluatul uniform în partea de jos a cutiei de brioșe pregătite, aproximativ 1 lingură per cană. Coaceți timp de 10 minute, sau până când ușor auriu. Permiteți să se răcească.
Într-un alt castron, bate crema de brânză, zahărul pudră, coaja de lămâie și sucul de lămâie până fin și cremos.
CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Secretul cornulețelor care se topesc în gură, având gustul copilăriei
Lingură un strat de afine conservă peste crusta răcită din fiecare ceașcă.
Conduc amestecul de cremă de brânză peste stratul de afine, umplând fiecare ceașcă aproape de partea de sus. Lingura rămasă de afine se conservă peste amestecul de cremă de brânză.
Blat cu un vârtej de glazură de brânză mov.
Garnitură cu afine proaspete, felii de lime și coajă de lămâie.
Puneți la frigider cel puțin 1 oră înainte de servire pentru a permite aromelor să se contopească.
CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Prăjitura cu marmeladă și nuci. Rețeta din 1974
Timp de pregătire: 20 minute | Timp de gătire: 10 minute | Timp total: 30 minute | Kcal: 210 kcal per brioșă | Porții: 12 brioșe.
Hai să aveți poftă!🔥🔥🔥🔥
Iacob Georgina-Maria 😎
CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.